Norsk Industri

Innhold

Artikler

Vis filtrering

27 resultater

Type artikkel
Velg område
27 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Aktuelt, Nyhet, Havbruksleverandørene, Maritim bransjeforening koronaviruset

  Videreføring av kredittforsikring

  Regjeringen foreslår overfor Stortinget å videreføre den midlertidige garantiordningen for re-forsikring av kredittforsikring i GIEK, slik at ordningen gjelder kredittforsikring ytt frem til 30. juni 2021.

 2. Aktuelt, Nyhet, Havbruksleverandørene, Maritim bransjeforening, Olje og gass, Teko, Energi og klima, Designindustrien

  Det norske eksportgapet er en trussel for velferden i Norge

  3. november ble Smart Eksport-rapporten lansert. Denne viser hva vi må bli flinkere på for å tette det norske eksportgapet.

 3. Aktuelt, Nyhet, Havbruksleverandørene, Maritim bransjeforening, Olje og gass, Forskning og innovasjon, Designindustrien

  Lansering av Smart Eksport-rapporten

  Det norske eksportgapet er en trussel for velferden i Norge. 3. november presenterer Norsk Industri den nye Smart Eksport-rapporten som viser hva vi må bli flinkere på for å tette gapet.

 4. Aktuelt, Nyhet, Havbruksleverandørene

  Ikke aktuelt å trekke utviklingstillatelser tross manglende lokalitetsavklaring

  Arealtilgang for havbruksnæringen er en lang prosess som krever tett dialog, oppfølging og samarbeid med kommuner og fylker. Norsk Industri mener det er riktig av Fiskeridirektoratet å ikke vurdere tilbaketrekning av utviklingstillatelser, selv om flere av selskapene som har fått disse fortsatt ikke har avklart lokalitetsspørsmålet.

 5. Aktuelt, Nyhet, Havbruksleverandørene, Maritim bransjeforening, Forskning og innovasjon, Statsbudsjettet

  Gode nyheter for Ocean Space Centre

  STATSBUDSJETTET: Regjeringen foreslår å bevilge 40 millioner kroner til forprosjektering av Ocean Space Laboratories. Dette er en veldig god nyhet for alle havnæringene.

 6. Aktuelt, Nyhet, Havbruksleverandørene, Statsbudsjettet

  Lakseskatten innføres i havbruksnæringen

  STATSBUDSJETTET: Norsk Industri og Sjømat Norge var i mai/juni sentrale sammen med fagbevegelsens industriforbund da regjeringen foreslo og Stortinget vedtok å innføre en "lakseskatt" som skal gå til Havbruksfondet. Samtidig ble ideen fra et offentlig utvalg om å innføre grunnrenteskatt for næringen lagt bort.

 7. Aktuelt, Nyhet, Havbruksleverandørene, Økonomi

  Skatteregimet for havbruk må avklares nå!

  I et felles innspill til Stortingets Finanskomite og Næringskomite tar Fellesforbundet, NNN, Sjømat Norge og Norsk Industri til orde for at Stortinget nå må lande på hvordan skatteregimet for havbruk skal være, og at dette gjøres gjennom et bredere forlik slik at bedriftene får avklarte rammevilkår.

 8. Aktuelt, Nyhet, Havbruksleverandørene, Statsbudsjettet

  Grunnrenteskatt på havbruk legges bort

  I revidert nasjonalbudsjett går regjeringen inn for at det ikke innføres noen grunnrenteskatt på havbruksnæringen.

 9. Aktuelt, Nyhet, Havbruksleverandørene, Olje og gass, Økonomi, Forskning og innovasjon, Energi og klima koronaviruset, havvind, ccs, klimavirkemidler

  Slik kan vi ta Norge videre

  Korona-krisen har rammet mange bedrifter hardt. Det samme har lav oljepris. Men i industri-Norge fins det mange prosjekter som, med noen grep, kan realiseres og dermed skape ny vekst.

 10. Aktuelt, Nyhet, Havbruksleverandørene, Teko koronaviruset

  Norlense lager beredskapstelt

  Norlense, som til vanlig produserer oljevernutstyr for norske og internasjonale kunder, har nå fått et nytt bein å stå på.