Framtidens havbruk til havs presentert for et internasjonalt publikum

Publisert

Bransjesjef Stål Heggelund innlendet den første Nor-Shipping Offshore Aquaculture konferansen under Nor-Shipping på Nova Spektrum i Lillestrøm.

Bransjesjef Stål Heggelund innlendet den første Nor-Shipping Offshore Aquaculture konferansen under Nor-Shipping på Nova Spektrum i Lillestrøm. Foto: Norsk Industri

Onsdag 7. juni ble den første konferansen under Nor-Shipping dedikert til offshore akvakultur på Nova Spektrum i Lillestrøm.

Norsk industri og ledende norske teknologi- og havbruksleverandører presenterte mulighetene innen Offshore Aquaculture til den internasjonale maritime industri på Nor-Shipping, for rundt 115 bedrifter fra inn og utland. 
  
Bedriftene som presenterte, er de fremste innen utviklingen offshore oppdrett / havbruk til havs. En næring som på sikt kan produsere mer laks til havs enn dagens norske produksjon langs Norges kyst.  

– Nor-Shipping var en utmerket arena å presentere næringens- og våres felles ambisjoner for framtidens havbruk til havs / offshore aquaculture til et internasjonalt publikum. Den maritime næringens involvering og interesse for havbruk til havs vil være helt avgjørende for at våre internasjonale muligheter kan realiseres, uttaler Stål Heggelund, bransjesjef for Maritim bransjeforering og Havbruksleverandørene i Norsk Industri i etterkant av konferansen på Lillestrøm. 

Den første Offshore Aquaculture konferansen på Nor-Shipping 2023 er historie, og vi takker for alle som tok turen. 

> Se bilder fra konferansen her. 

Kristoffer Alexander Rolland