Norsk Industri

Innhold

Illustrasjon: AdobeStock

Internasjonal politikk

Norsk Industri følger nøye med på all EU-lovgivning som har betydning for norske industribedrifter. Det skjer enten direkte eller via våre medlemskap i ulike industrilobby-organisasjoner med sete i Brussel. Via EØS er Norge økonomisk medlem av EU.

I Konjunkturrapporten 2019 har vi viet 25 sider til den 25 år gamle EØS-avtalen. Her kan du gjøre deg mer kjent med vårt syn!

Aktuelt

 1. Aktuelt, Forskning og innovasjon, Internasjonalt

  Horisont 2020: Kurstilbud fra Forskningsrådet

  Lurer du på om europeisk forskningssamarbeid er noe for din bedrift? Forskningsrådet har en rekke arrangementer for bedrifter som ønsker å sjekke ut mulighetene for å søke nye internasjonale samarbeidspartnere om forskning og innovasjon gjennom EUs forskningsprogrammer.

 2. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt

  Enighet om handelsavtale mellom EFTA og Mercosur

  Tidligere i måneden ble det kjent at forhandlingene om frihandel mellom EFTA og Mercosur var avsluttet med vellykket resultat. Norsk Industri hilser avtalen velkommen som et viktig verktøy for å styrke vår handel med fire viktige markeder i Sør-Amerika.

 3. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt

  Brexit: Kommisjonen ber industrien være forberedt

  Om kort tid vil Storbritannia ha ny statsminister, trolig med navn Boris, og med det har sjansene for at britene forlater EU uten en avtale økt. Det vil også berøre norske bedrifter som handler med UK.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!