Norsk Industri

Gå til vår temaside om korona-situasjonen

Innhold

Illustrasjon: AdobeStock

Internasjonal politikk

Norsk Industri følger nøye med på all EU-lovgivning som har betydning for norske industribedrifter. Det skjer enten direkte eller via våre medlemskap i ulike industrilobby-organisasjoner med sete i Brussel. Via EØS er Norge økonomisk medlem av EU.

I Konjunkturrapporten 2019 har vi viet 25 sider til den 25 år gamle EØS-avtalen. Her kan du gjøre deg mer kjent med vårt syn!

Aktuelt

 1. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt koronaviruset

  EU åpner for utvidelse av statsstøttereglene

  EU-kommisjonen åpner for kraftig utvidet adgang til å gi statsstøtte. Forslaget er nå til høring hos medlemslandene, men vi regner med at det får full støtte, eventuelt kan det også blir utvidet. Blant annet vil såkalt redningsstøtte nå kunne gis i flere omganger.

 2. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt Brexit

  Dette må du vite om Brexit

  31. oktober skal britene etter planen ut av EU, og vi kan ikke utelukke at det blir en "hard Brexit". Dette kan bli tøft for norske bedrifter.

 3. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt

  Enighet om handelsavtale mellom EFTA og Mercosur

  Tidligere i måneden ble det kjent at forhandlingene om frihandel mellom EFTA og Mercosur var avsluttet med vellykket resultat. Norsk Industri hilser avtalen velkommen som et viktig verktøy for å styrke vår handel med fire viktige markeder i Sør-Amerika.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!