Norsk Industri

Innhold

Illustrasjon: AdobeStock

Internasjonal politikk

Norsk Industri følger nøye med på all EU-lovgivning som har betydning for norske industribedrifter. Det skjer enten direkte eller via våre medlemskap i ulike industrilobby-organisasjoner med sete i Brussel. Via EØS er Norge økonomisk medlem av EU.

I Konjunkturrapporten 2019 har vi viet 25 sider til den 25 år gamle EØS-avtalen. Her kan du gjøre deg mer kjent med vårt syn!

Aktuelt

 1. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt Brexit

  Dette må du vite om Brexit

  31. oktober skal britene etter planen ut av EU, og vi kan ikke utelukke at det blir en "hard Brexit". Dette kan bli tøft for norske bedrifter.

 2. Aktuelt, Forskning og innovasjon, Internasjonalt

  Horisont 2020: Kurstilbud fra Forskningsrådet

  Lurer du på om europeisk forskningssamarbeid er noe for din bedrift? Forskningsrådet har en rekke arrangementer for bedrifter som ønsker å sjekke ut mulighetene for å søke nye internasjonale samarbeidspartnere om forskning og innovasjon gjennom EUs forskningsprogrammer.

 3. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt

  Enighet om handelsavtale mellom EFTA og Mercosur

  Tidligere i måneden ble det kjent at forhandlingene om frihandel mellom EFTA og Mercosur var avsluttet med vellykket resultat. Norsk Industri hilser avtalen velkommen som et viktig verktøy for å styrke vår handel med fire viktige markeder i Sør-Amerika.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!