Norsk Industri

Innhold

Illustrasjon: AdobeStock

Internasjonal politikk

Norsk Industri følger nøye med på all EU-lovgivning som har betydning for norske industribedrifter. Det skjer enten direkte eller via våre medlemskap i ulike industrilobby-organisasjoner med sete i Brussel. Via EØS er Norge økonomisk medlem av EU.

Aktuelt

 1. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt koronaviruset

  Nye reiseråd fra EU-kommisjonen

  EU-kommisjonen har tidligere lagt frem en strategi for gradvis opphevelse av karantenebestemmelser internt i EU før reiserestriksjonene ved de ytre grensene kan endre. Flere medlemsstater har allerede fjernet restriksjoner innen EU og andre som planlegger å gjøre det fra 15. juni.

 2. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt

  Brexit uten avtale kan gi økt toll

  Forhandlingene mellom EU og Storbritannia er langt på vei fastlåste. Uten en frihandelsavtale vil forholdet mellom de to reguleres kun av WTOs minimumsbetingelser. Det betyr at en rekke tekniske handelshindringer vil gjenoppstå for første gang siden 1970-tallet.

 3. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt koronaviruset

  Korona - Rammeverk for statstøtte

  For å hindre unødvendig konkurransevridning har EU-kommisjonen gjort visse endringer og presiseringer i det midlertidige rammeverket for støtte til re-kapitalisering og gjeldslettelser i forbindelse med Covid-19.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!