Norsk Industri

Gå til vår temaside om korona-situasjonen

Innhold

Artikler

Vis filtrering

46 resultater

Type artikkel
Velg område
46 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Aktuelt, Nyhet, Teko koronaviruset

  Janus vil lage munnbind til helse-Norge

  Janus-fabrikken i Bergen melder at de kan produsere munnbind i store mengder. De har tilbudt seg å omdisponere produksjonen for å kunne produsere munnbind av ull. Helsedirektøren skryter av initativet.

 2. Aktuelt, Teko

  Teko gir støtte til kurs

  Teko bransjeforening arrangerer kurs på oppfordring fra medlemmene. Kursene har dels vært tekofaglige og dels knyttet opp mot bedriftenes digitale utfordringer.

 3. Aktuelt, Teko

  Nytt om frihandelsavtaler

  Nærings- og fiskeridepartementet er interessert i å vite hvilke varer/tolltariffnumre norske tekstilbedrifter eksporterer til land der forhandlingene finner sted og om eventuelle handelshindringer/utfordringer som bedriftene støter på i disse markedene.

 4. Aktuelt, Teko

  Utviklingsmuligheter i Teko-næringen

  Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen inviterte til møte i desember om utviklingsmuligheter i Teko-næringen. Flere av medlemsbedriftene deltok sammen med Teko bransjeforening, Virke og Norwegian Fashion Hub.

 5. Aktuelt, Teko ulldagen

  Miljøindeksene må se på hele levetiden

  "Toxic" ble kåret til årets ord av Oxford Dictionaries for 2018. Ordet hadde en økning på hele 45% i antall ganger det ble slått opp og kan ifølge Oxford Dictionary ses som et uttrykk som reflekterer hva folk var mest opptatt av i året som gikk.

 6. Aktuelt, Teko ulldagen

  Klipper 17000 sauer i året

  Hun klipper 17 000 sauer i året, i Norge og i utlandet. Hun er den første trønder og kvinne som er blitt Norgesmester i saueklipping.

 7. Aktuelt, Teko ulldagen

  Ny EU-policy vil påvirke teko-industrien

  EU planlegger å innføre en policy for sirkulærøkonomi i 2025, og tekstilindustrien er i fokus.

 8. Aktuelt, Teko ulldagen

  Sikrer norsk produksjon med kunnskap og teknologi

  Kompetanse og ny teknologi er en forutsetning for å bevare produksjonen av ullvarer i Norge, sa Arnstein Digernes, eier og daglig leder av Rauma Ullvarefabrikk på Ulldagen 2019.

 9. Aktuelt, Teko ulldagen

  Klar tale fra ulldamene

  Hovedutfordringen for tekstilindustriens miljøavtrykk er overproduksjon. Gjenvinning av klær er kun resirkulering av miljøproblemene.

 10. Aktuelt, Teko ulldagen

  Lavalan blir norsk merkevare?

  - Vår strategi er å etablere Lavalan som en merkevare også i Norge, sa Peter Krommer fra tyske Bauer Vliestoffe. I Norge samarbeider selskapet med Amundsen Sport, Ullvang, Norrøna, Helly Hansen og Norrøna.