Norsk Industri

Innhold

Artikler

Vis filtrering

34 resultater

Type artikkel
Velg område
34 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Aktuelt, Nyhet, Energi og klima, Internasjonalt

  Norsk Industris innspill til EU-kommisjonen på energiområdet

  Norsk Industri har gitt innspill til to viktige høringer på energiområdet til EU-kommisjonen. Dette gjelder fornybar energi-regler og energieffektiviseringsdirektivet.

 2. Aktuelt, Nyhet, Energi og klima, Internasjonalt energisamarbeid

  EU-kommisjonen har landet "indirekte kompensasjon"

  21. september vedtok EU-kommisjonen de nye retningslinjene for kompensasjon for indirekte karbonkostnader overveltet i kraftprisen.

 3. Aktuelt, Nyhet, Energi og klima, Internasjonalt klimavirkemidler, energisamarbeid

  Omfattende klimaplan fra EU lagt frem

  Europa-kommisjonens president Ursula van der Leyen la 16. september frem forslag om at EUs utslippsmål for 2030 skal være 55 prosent. Nå kommer en oppfølging i en form av en bred plan om hvordan de skal oppnå det nye målet for 2030.

 4. Aktuelt, Nyhet, Energi og klima, Internasjonalt klimavirkemidler

  Karbontoll bør være siste utvei

  EU foreslår å innføre "karbontoll" for å hindre at europeisk industri flytter ut eller blir utkonkurrert av importprodukter fra land der klimapolitikken er slappere og utslippskostnadene lavere. Norsk Industri er svært skeptiske til en slik løsning.

 5. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt koronaviruset

  Nye reiseråd fra EU-kommisjonen

  EU-kommisjonen har tidligere lagt frem en strategi for gradvis opphevelse av karantenebestemmelser internt i EU før reiserestriksjonene ved de ytre grensene kan endre. Flere medlemsstater har allerede fjernet restriksjoner innen EU og andre som planlegger å gjøre det fra 15. juni.

 6. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt

  Brexit uten avtale kan gi økt toll

  Forhandlingene mellom EU og Storbritannia er langt på vei fastlåste. Uten en frihandelsavtale vil forholdet mellom de to reguleres kun av WTOs minimumsbetingelser. Det betyr at en rekke tekniske handelshindringer vil gjenoppstå for første gang siden 1970-tallet.

 7. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt koronaviruset

  Korona - Rammeverk for statstøtte

  For å hindre unødvendig konkurransevridning har EU-kommisjonen gjort visse endringer og presiseringer i det midlertidige rammeverket for støtte til re-kapitalisering og gjeldslettelser i forbindelse med Covid-19.

 8. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt koronaviruset

  EU åpner for utvidelse av statsstøttereglene

  EU-kommisjonen åpner for kraftig utvidet adgang til å gi statsstøtte. Forslaget er nå til høring hos medlemslandene, men vi regner med at det får full støtte, eventuelt kan det også blir utvidet. Blant annet vil såkalt redningsstøtte nå kunne gis i flere omganger.

 9. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt Brexit

  Dette må du vite om Brexit

  31. oktober skal britene etter planen ut av EU, og vi kan ikke utelukke at det blir en "hard Brexit". Dette kan bli tøft for norske bedrifter.

 10. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt

  Enighet om handelsavtale mellom EFTA og Mercosur

  Tidligere i måneden ble det kjent at forhandlingene om frihandel mellom EFTA og Mercosur var avsluttet med vellykket resultat. Norsk Industri hilser avtalen velkommen som et viktig verktøy for å styrke vår handel med fire viktige markeder i Sør-Amerika.