Norsk Industri

Innhold

Artikler

Vis filtrering

30 resultater

Type artikkel
Velg område
30 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt koronaviruset

  Nye reiseråd fra EU-kommisjonen

  EU-kommisjonen har tidligere lagt frem en strategi for gradvis opphevelse av karantenebestemmelser internt i EU før reiserestriksjonene ved de ytre grensene kan endre. Flere medlemsstater har allerede fjernet restriksjoner innen EU og andre som planlegger å gjøre det fra 15. juni.

 2. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt

  Brexit uten avtale kan gi økt toll

  Forhandlingene mellom EU og Storbritannia er langt på vei fastlåste. Uten en frihandelsavtale vil forholdet mellom de to reguleres kun av WTOs minimumsbetingelser. Det betyr at en rekke tekniske handelshindringer vil gjenoppstå for første gang siden 1970-tallet.

 3. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt koronaviruset

  Korona - Rammeverk for statstøtte

  For å hindre unødvendig konkurransevridning har EU-kommisjonen gjort visse endringer og presiseringer i det midlertidige rammeverket for støtte til re-kapitalisering og gjeldslettelser i forbindelse med Covid-19.

 4. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt koronaviruset

  EU åpner for utvidelse av statsstøttereglene

  EU-kommisjonen åpner for kraftig utvidet adgang til å gi statsstøtte. Forslaget er nå til høring hos medlemslandene, men vi regner med at det får full støtte, eventuelt kan det også blir utvidet. Blant annet vil såkalt redningsstøtte nå kunne gis i flere omganger.

 5. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt Brexit

  Dette må du vite om Brexit

  31. oktober skal britene etter planen ut av EU, og vi kan ikke utelukke at det blir en "hard Brexit". Dette kan bli tøft for norske bedrifter.

 6. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt

  Enighet om handelsavtale mellom EFTA og Mercosur

  Tidligere i måneden ble det kjent at forhandlingene om frihandel mellom EFTA og Mercosur var avsluttet med vellykket resultat. Norsk Industri hilser avtalen velkommen som et viktig verktøy for å styrke vår handel med fire viktige markeder i Sør-Amerika.

 7. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt Brexit

  Brexit: Kommisjonen ber industrien være forberedt

  Om kort tid vil Storbritannia ha ny statsminister, trolig med navn Boris, og med det har sjansene for at britene forlater EU uten en avtale økt. Det vil også berøre norske bedrifter som handler med UK.

 8. Aktuelt, Miljø, Internasjonalt

  Brexit og eksport/import av kjemikalier

  Norske virksomheter har visse forpliktelser ved eksport av farlige kjemikalier og plantevernmidler til land utenfor EU. Med Brexit vil det antagelig komme endringer i disse forpliktelsene.

 9. Nyhet, Energi og klima, Internasjonalt

  Karbonkompensasjon – regelverket lages nå

  EU har startet arbeidet med å lage nye retningslinjer for karbonkompensasjon for perioden 2021-2030, en prosess Norsk Industri er svært opptatt av.

 10. Aktuelt, Nyhet, Internasjonalt

  Overveldende nei til May

  Så skjedde det som mange hadde spådd: det britiske underhuset avviste statsminister Theresa Mays forslag til avtale for utmeldelsen av EU. Men det har ikke gjort situasjonen mer avklart. Snarere tvert imot. Det gjelder også for Norge og norske virksomheter.