Norsk Industri

Innhold

Artikler

Vis filtrering

61 resultater

Type artikkel
Velg område
61 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Aktuelt, Nyhet, Økonomi, Statsbudsjettet

  Heftig medie-debatter om maskinskatten

  Regjeringen har i statsbudsjettet foreslått å fjerne maskinskatten over fem år. Dette forslaget har ført til sterk meningsutveksling i media.

 2. Aktuelt, Nyhet, Økonomi

  Lavere eksportinntekter i september

  Fastlandsbedriftenes inntekter fra eksportmarkedet falt med litt over 300 millioner kroner (en prosent) i september til 34,6 milliarder kroner, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Hittil i år har eksporten økt med 5,9 prosent og passerte i september 300 miliarder kroner.

 3. Aktuelt, Økonomi, Statsbudsjettet

  Skatteforliket følges opp

  Flere skatte- og avgiftsendringer foreslått for 2018

 4. Aktuelt, Nyhet, Økonomi, Statsbudsjettet

  Kraftig vekst for SkatteFUNN

  Næringsdepartementenes bevilgninger til innovasjon går ned, men veksten i SkatteFUNN fører til stor total økning til innovasjon.

 5. Aktuelt, Nyhet, Økonomi, Statsbudsjettet

  Maskinskatten fjernes

  Norsk Industri er fornøyd med at regjeringen i forslag til statsbudsjett for 2018 vil fjerne maskinskatten for mesteparten av industrien over fem år.

 6. Aktuelt, Økonomi, Internasjonalt

  Kommisjonen lanserer industristrategi

  I sin årlige talen til Europaparlamentet om EUs tilstand den 13. september plasserte europakommisjonens president Jean-Claude Juncker europeisk industri i hjertet av sine politiske prioriteringer.

 7. Aktuelt, Nyhet, Økonomi

  Lavere industriproduksjon i august

  Produksjonen i industri- og bergverksbedriftene gikk ned 4,8 prosent fra juli til august. Nedgangen for industri er hele 5,7 prosent og skyldes svakere produksjon i næringsmiddelindustri og ferieforskydninger mellom juli og august. Fra juni til juli steg industriproduksjonen med 2,8 prosent.

 8. Aktuelt, Nyhet, Økonomi

  Høy eksport i august

  Fastlandsbedriftene økte eksporten i august med ti prosent (3,2 mrd kr) til 35,6 milliarder kroner, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

 9. Aktuelt, Nyhet, Økonomi

  Høyere industriproduksjon i juli

  Industri- og bergverksbedriftene økte produksjonen i juli med 1,9 prosent. Det er en markant framgang i den delen av industrien som ikke er petroleumsrettet, både i 2017 og i juli måned.

 10. Aktuelt, Nyhet, Olje og gass, Økonomi, Havrommet

  Høye investeringer i bedriftene

  Bedriftene innen petroleum, industri, bergverk og kraftforsyning investerer i år 220 milliarder i ny og oppgradert produksjonskapasitet, viser tall fra Nasjonalregnskapet til Statistisk sentralbyrå. Dette utgjør nærmere 30 prosent av de samlede investeringer i Norge.