-
Verktøy
For å beskrive bedriftens fremtidige nøkkelkompetanse må en starte med å definere hva en mener med kompetanse. Vi foreslår å definere kompetanse som kunnskap, forståelse, ferdigheter, holdninger og verdier (se kunnskapsgrunnlaget for mer informasjon).
-
-
Resultater og effekt
I alle forbedringsprosesser er det viktig å måle resultatet slik at en vet om tiltakene gav ønsket effekt. Dette gjelder også arbeid med kompetanseutvikling i organisasjonen.
-
Generelle utviklingstrender
Generelle utviklingtrender, som befolkningsutvikling, teknologiutvikling og globalisering, har betydning for forskning og analyser om fremtidige kompetansebehov.
-
Yrkesfag i bedrift
Yrkesopplæringen er en integrert del av den videregående opplæringen. Det innebærer at opplæringen som foregår i bedrift er likestilt med opplæring i skole, og gir et helhetlig opplæringsløp.
-
Verdens første fleksible sømrobot
Ekornes har satset strategisk på teknologi i mer enn to tiår. Veldig mange prosesser er automatisert, og den største fabrikken i Sykkylven har nå 145 industriroboter i drift. Satsingen har gjort det mulig å holde på store deler av produksjonen i høykostlandet Norge, mens mange andre har flagget ut.
-
1 Forord
Styret i Norsk Industris bransjeforening Teknobedriftene tok våren 2018 initiativ til å utarbeide et veikart for cybersikkerhet. Initiativet var en oppfølging av arbeidet med veikart for økt digitalisering i industri tilknyttet vareproduksjon, som bransjeforeningen lanserte høsten 2017.
-
7 Beste praksis for sikkerhet
Her presenteres kapittel syv i bransjeforeningen Teknobedriftene i Norsk Industri sitt veikart for cybersikkerhet. Veikartet er ment som veileder for norske industribedrifter på sin videre digitale reise mot Industri 4.0. Dette dokumentet har til hensikt å hjelpe leseren til å bedre forstå hvorfor og på hvilke måter et cybersikkerhetsfokus er viktig i en moderne industrisetting. Dette ved å presentere noen av de sentrale teknologiene innen Industri 4.0 og cybersikkerhetsutfordringer knyttet til disse.
-
Digitale kurs
Kursene er utviklet i samspillet mellom den akademiske forskningskompetansen og den industrielle innsikten fra pilotbedriftene, med SINTEF Manufacturing som drivkraft og kursutvikler. Kursene er gratis.