Foto: Foto: Pexels

Norsk Industris Designstipend

Norsk Industris Designstipend er åpen for unge formgivere virksomme i Norge eller norske statsborgere virksomme utenlands. Vi søker primært kandidater med masterutdannelse i design fra norsk høgskole, universitet eller tilsvarende i løpet av de siste årene.

Tidligere vinnere av stipendet:

 1. Norsk Industris Designstipend for 2021

  Stipendet gikk til Sovei Giæver, som var ferdig med sin mastergrad i produktdesign fra OsloMet i 2019. Årets stipend er gitt av Aarsland Møbelfabrikk AS.

 2. Norsk Industris Designstipend for 2018

  Norsk Industris Designstipend for 2018 gikk til Studio Føy og Cecilia Xinyu Zhang. Siden 70-tallet har Norsk Industri delt ut stipender til unge designere, og årets vinnere er i svært godt selskap. Årets stipend er gitt av Vestre AS og Ekornes ASA.

 3. Norsk Industri Designstipend for 2017

  Den 16. august 2017 startet to stipendiater opp i Norsk Industris Designstipend. Det ene stipendiet var gitt av Magnor Glassverk og det andre av Vestre. Vi søker også bedrifter som ønsker tilby stipend i 2018.

 4. Tidligere stipend og vinnere siden 1970

  Norsk Industri har siden 1970-tallet frem til 2014 stått bak Industrirettet møbeldesignstipend (IMD), som har blitt tildelt en rekke norske designere. Blant disse er: