Katapultene skyter fart

Publisert

Slik fungerer katapultsentrene. Illustrasjon: Siva

Slik fungerer katapultsentrene. Illustrasjon: Siva.

Tre katapultsentre er i full gang med å bistå bedrifter med gode ideer, og to til er i oppstartsfasen. Men hva gjør egentlig katapultene?

Norsk katapult er en ordning som bidrar til etablering og utvikling av katapultsentre – som gjør veien fra konseptstadiet til markedsintroduksjon enklere for norsk industri. Ordningen er etablert for å styrke innovasjonsevnen for små og mellomstore bedrifter over hele landet.

Katapult-sentre gjør det enkelt for innovative bedrifter å utvikle prototyper, teste, visualisere og simulere, - slik at ideer utvikles raskere, bedre og med mindre risiko. Katapult-senteret skreddersyr tjenesten til bedriftens behov enten det er bistand gjennom hele innovasjonsprosessen eller til en spesifikk, avgrenset utfordring.

Ambisjonen er å bygge en infrastruktur for innovasjon med 7-9 nasjonale katapultsentre på områder av stor verdi for fremtidens industri i Norge. Siva forvalter ordningen på vegne av Nærings- og fiskeridepartementet, og i tett samarbeid med Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

- Katapulter er det råeste av nye industripolitiske virkemidler. Vi gleder oss til å se de industrielle katapultene vokse frem og bli arnested for eksperimentering og læring, sier direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri.