Eksport 2024

Collage med mange produkter

Foto: Insidenorway

Designindustrien vil i løpet av 2024 utvide aktivitetene til Inside Norway og med økt bemanning gjennomføre flere eksporttiltak som etterspørres av våre medlemmer bl.a. innen møbel & interiør, sport & fritid.

I Nasjonalt Eksportråds forslag til nasjonal eksportsatsing for Design- og Livsstilindustrien tas det utgangspunkt i de 5 prioriterte eksportmarkedene for vår sektor. USA og Tyskland er hovedprioritet, dernest kommer Sverige, Danmark og England. Dessverre vet vi ikke hvor stor satsingen vil bli, da regjeringen ikke har sendt oppdragsbrev om saken. Det er nå gått mer enn 6 måneder siden forslaget kom fra Nasjonalt eksportråd.

Tre damer på vei inn på en utstilling

Norges Ambassadør til Danmark, Katja Nordgaard, besøkte de norske utstillerne under 3 Days of Design i juni. Samarbeidet med utestasjonene er viktig; kunnskap formidles og gode relasjoner bygges. Foto: Insidenorway

Designindustrien har trappe opp eksportsatsingen fra og med 2024, både med ny prosjektleder og en dobling av ressursbruken.  

ICFF

I USA stiller Inside Norway ut for 17. år på rad på ICFF på Manhattan i mai. Vi fortsetter samarbeidet med lokal konsulent med bransjekompetanse i New York og vil i tillegg jobbe med samarbeidspartnere og aktører for å øke trykket mot amerikanske medier. 

> Mer informasjon om ICFF
Det er ikke for sent å melde seg på.

Vi vil gjennomføre flere aktiviteter i Tyskland og i Danmark, Sverige og England planlegger vi spissede events, herunder ekspertreiser til Norge (presse, forhandlere, A&Ds). Ekspertgrupper for Møbel & Interiør og Sport & Fritid er satt ned for å komme med innspill til bransjens behov og ønsker.

Støtte til å delta

Innovasjon Norge vil gå gjennom messestøtteordningen og vi oppfordrer bedriftene til å benytte seg av dette tilbudet: Eksportfremstøt - tilskudd til å delta på messer | Innovasjon Norge

Profil bilde