Gir ukrainere på flukt rett til å jobbe i Norge

Publisert

Ukrainas flagg

Illustrasjonsfoto: AdobeStock.

Regjeringen iverksatte 11. mars en ordning som innebærer at personer som er fordrevet fra Ukraina vil kunne gis midlertidig kollektiv beskyttelse i ett år. Dette gir blant annet rett til arbeid.

Det er primært ukrainske statsborgere som har vært bosatt i Ukraina frem til krigen brøt ut som omfattes av ordningen. Søkerne må sannsynliggjøre sin identitet og nasjonalitet, primært gjennom ukrainske pass eller ID-kort.

Ordningen med midlertidig kollektiv beskyttelse innebærer at asylsøkere gis en tillatelse basert på gruppetilhørighet, og ikke etter en individuell vurderingen. Tillatelsene gis for ett år, og gir blant annet rett til å arbeide og få nærmeste familie til Norge.

Norsk Industri er glad for at den kollektive beskyttelsen nå også gir rett til arbeid. Dette vil kunne utgjøre en viktig forskjell for mange flyktninger som kommer til Norge.

> Les mer her (regjeringen.no)

Har du spørsmål?

Ta kontakt med vår advokatvakt via vårt henvendelsesskjema. eller på telefon 23088888.

Alle saker må inn i vårt henvendelsessystem. For å få tilgang må du først opprette en brukerkonto med din jobbadresse. Deretter vil brukeren aktiveres. For å sende oss en henvendelse, gå til Kontaktskjema > Medlemsbedrift > Juridisk henvendelse. I kontaktskjemaet fyller du ut informasjonen vi trenger for å behandle henvendelsen på en effektiv måte.