Ny veileder til internships i designbransjen

Publisert

Designstudent

Illustrasjonsfoto: AdobeStock.

Har din bedrift ansatt, eller vurderer ansettelse av, intern? I denne veilederen går Norsk Industri gjennom aktuelle spørsmål og problemstillinger som det kan være lurt å kjenne til når man ansetter en intern.

Hovedregelen i norsk arbeidsliv er faste ansettelsesforhold. Arbeidsmiljøloven åpner kun for midlertidige ansettelser i bestemte tilfeller. Det er ofte ønskelig at internships kun varer i en midlertidig periode, derfor er det viktig å ha klart for seg hva som er lovhjemmelen for en slik midlertidig ansettelse.

 – Vi ser at det er noe bruk av internships i bedriftene, som kan være praktikanter, lærlinger, praksisplasser, studentoppdrag eller andre midlertidige ansettelser, sier bransjesjef Egil Sundet i Norsk Industri.

Veilederen tar for seg de viktigste spørsmålene og problemstillingene man bør kjenne til og forholde seg til når man har en intern eller en midlertidig ansettelse, og har særlig fokus på spørsmålet om lønn, som har vært særlig aktuelt den siste tiden. Medlemmer i Norsk Industri kan få nærmere rådgivning av våre arbeidsrettsjurister, og benytte seg av våre arbeidskontrakter.

Arbeidet med veilederen er gjort av advokatfullmektig Magnus Dybendal Foldvik i Norsk Industri. Vi har samarbeidet med foreningen Norwegian Fashion Hub, og daglig leder Elin Kathrine Saunes.

– Det er viktig for oss å se designbransjen under ett, og sammen med Norsk Industris bransjeforeninger Designindustrien og Teko har vi kunnet se på praksis på bred basis. Vi har et godt samarbeid mellom våre foreninger også på andre områder knyttet til utvikling og felles oppgaver for designindustrien innen møbel, interiør, mote, tekstil og sport, sier Sundet

Det å lage en veileder er spesielt relevant for de ulike designtilknyttede internships og praktikantopphold, men vi tror dette også er nyttig for andre profesjoner som bedriftene har tilknyttet. Noen bedrifter opplever også meget stor pågang av spesielt yngre personer som gjerne vil ha opphold hos bedriften, avslutter Sundet.

  • Egil Sundet
  • Bransjesjef - Designindustrien og Teko bransjeforening
  • Pressebilder