En bransjedag med innsikt og inspirasjon

Publisert

Konferansesal

Designindustrikonferansen 2024 ble ledet av Arne Hjeltnes på en super måte. Foto: Melissa Hegge

Designindustrikonferansen 2024, som fant sted på Nasjonalmuseet i Oslo, var en begivenhetsrik dag fylt med engasjerende foredrag og diskusjoner. Konferansen satte viktige temaer for møbel-, interiør-, sport-, og tekstil på dagsorden, og samlet ledende aktører i bransjen.

Til tross for tøffere tider for mange av bedriftene samlet konferansen nesten 140 deltakere. Den rekordhøye deltakelsen viser at det er mer viktig enn noensinne for bransjen å komme sammen.

Hovedtemaene for dagen var tøffere tider i bransjen, sektorsatsing og fokus på eksport. Andre viktige tema som ble diskutert inkluderte den økonomiske situasjonen i dagens marked og designindustriens rammevilkår, Made in Norway, Collab- samarbeid produsent og designer, bærekraftige verdikjeder, og de viktigste funnene fra ny design- og ferdigvareindustrirapport ble presentert.  

Etter at sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen (Eika-gruppen) gav et innblikk i hva vi kan vente oss i økonomien fremover, var det gjennom dagen inspirerende presentasjoner fra Norsk Dun (Novigroup), Rottefella, Lundhs, Vestre og Gudbrandsdalens Uldvarefabrik (GU), som ga verdifull innsikt i hvordan man kan bygge norsk industri, viktigheten av merkevarebeskyttelse og patenter, hvordan man kan skape globale merkevarer, hvordan man kan bli verdens mest bærekraftige møbelprodusent, og dagens trender hvor vi må tenke langsiktig og investere i kvalitet.

Det var panelsamtaler om både marked & rammevilkår og om eksportsatsingen med bedriftsinnlederne, Industri Energi & FLT, Norsk Industri og Innovasjon Norge, samt stortingsrepresentanter fra Arbeiderpartiet, Høyre, SV og Venstre.  

Dreamteam fra GU inspirerte deltakerne til å utfolde seg kreativt og skape nye produkter av tekstilavfall fra deres produksjon.

Folk på en scene

DreamTeam GU fikk alle til å bli med og var svært engasjerte i en designkonkurranse, og her er resultatene på scenen. Foto: Norsk Industri

Konferansen ble avsluttet med utdeling av Designindustriens bransjepriser og en hyggelig middag på Louise. Årsmøte ble avholdt dagen etter.

Konferansen, som ble ledet frem av Arne Hjeltnes var en stor suksess, og ga deltakerne verdifull innsikt i designindustriens fremtid og møte med mange kollegaer. Vi ser frem til neste års konferanse!

Profil bilde