Norlense lager beredskapstelt

Publisert

Beredskapstelt fra Norlense

Luftfylte høyttrykkslanger fungerer som teltstenger, og gjør teltet svært enkelt å montere. Foto: Norlense.

Norlense, som til vanlig produserer oljevernutstyr for norske og internasjonale kunder, har nå fått et nytt bein å stå på.

Helt siden etableringen midt på 70-tallet har selskapet Norlense AS produsert oljevernutstyr for norske og internasjonale kunder.

Underveis fikk man ideen om å overføre noe av teknologien til beredskapstelt, og gjennom et samarbeid med Forsvaret utviklet selskapet tidlig på 2000-tallet et telt du ikke trenger teltstenger for å sette opp.

- Vi har hatt en del virksomhet innenfor dette, og levert et stort antall telt. Men det har aldri tatt skikkelig av, og det har vi de senere årene jobbet målbevisst for å gjøre noe med. Vi så etter nedturen i oljebransjen fra 2014 at selskapet trengte flere solide bein å stå på, og beredskapstelt har utgjort en stadig større del av vår produksjonsvirksomhet, sier daglig leder Geir Sørensen til E24.

Bruksområdene er alt fra feltsykehus og innkvartering til lagring av materiell.

- Det er godt å se at våre produkter kommer veldig godt med i en slik katastrofe som vi nå ser. Vi blir stolte når vi ser på nyhetsinnslag der Norlenses telt står på utsiden av sykehusene. I tillegg gir kundene tilbakemelding på at de er veldig fornøyde med produktene våre, og da er det ekstra givende. Om vi kan legge til rette for at andre kan berge liv, så er det ekstra motiverende å jobbe med det vi gjør, sier Sørensen.

> Les mer her (e24.no)