Norsk Stål, Ringdalsskogen

Publisert

Gjennom prosjektet Ringer i Vann har Norsk Stål fått to topp motiverte, ansvarsfulle og flinke folk, som passer svært godt inn i staben.

På deres avdeling på Ringdalskogen i Larvik, har de til fulle vist at de er med på dette, og har siden 1. januar i år allerede ansatt to personer til sin produksjon av armeringsstål, og det ser positivt ut til at flere skal få muligheten. Pernille Vogt, fagsjef HMS i Norsk Industri, gratulerer bedriften med ansettelsen og berømmer deres engasjement og viljen til å ta samfunnsansvar.  

Bilde er hentet fra norskstaal.no.

Med super oppfølging fra arbeids- og inkluderingsbedriften iFokus i Larvik, har dette blitt to suksesshistorier, sier både divisjonssjef Erik Larsen og driftsleder Mike Jacobsen hos Norsk Stål. De synes det er fint å ta dette samfunnsansvaret og ser hvor viktig de menneskelige ressursene er.  Gjennom disse to ansettelsene har de fått topp motiverte, ansvarsfulle og flinke folk, som passer svært godt inn i staben som jobber i den store og moderne bedriften dette har blitt.  De leide tidligere inn noe personell via vikarbyråer, men synes metodikken rundt Ringer i Vannet fungerer langt bedre for dem. 

Ut av portene her, gikk det i 2017, 25 000 tonn armeringsstål til bygg- og anleggsbransjen. Bedriften regner med at de kommer opp i 30 000 tonn dette året.  Det krever dedikerte og flinke ansatte, men så er også bedriften svært bevist på å legge til rette for de ansattes arbeidssituasjon ved å ha produksjonslinjer og utstyr som forenkler arbeidsprosesser, og gjør jobben mindre fysisk krevende. 

De regner med at det tar rundt tre måneder fra en ny medarbeider kommer inn i bedriften, til denne er lært opp til å kunne håndtere de datastyrte systemene og maskinene på en skikkelig måte.  Gjennom Ringer i Vannet legges det til rette for at dette skal fungere optimalt, uten store kostnader for bedriften, og de er også svært fornøyd med at NAV var positive til å finansiere opplæring i form av kran kurs og truck sertifikat for disse to ansatte.  Norsk Stål synes det er fint å kunne gi folk en ny mulighet i arbeidslivet, og med Ruben og Noorali synes de også de har fått et friskt pust inn i bedriften.

Les om "Ringer i Vannet"-prosjektet og flere historier her

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!