Berendsen tekstil

Publisert

Lars Martin Selnes Braa sluttet på ungdomsskolen fordi han ble mobbet så hardt. Nå har han fått ansettelse hos Berendsen i Trondheim gjennom prosjektet Ringer i Vann.

Faksimile fra Adresseavisen.

Lars Martin Selnes Braa ble så mye mobbet at han måtte slutte på ungdomsskolen. Nå er 24-åringen, som har fått diagnosen Aspbergers syndrom, i fast arbeid hos renseri- og vaskeribedriften Berendsen i Trondheim. Vi gratulerer Berendsen med en vellykket ansettelse av en dyktig fagperson sier Pernille Vogt, fagsjef HMS og Inkluderende arbeidsliv i Norsk Industri.  

Åpen om diagnosen 

Lars Martin er åpen om sin egen autisme-diagnose og understreker at Asperger utarter på like mange måter som det finnes folk med denne diagnosen. 

- Det varierer veldig fra person til person. Jeg har for eksempel vanskeligheter med å lese mennesker, jeg er ikke så flinkt til å se hvordan de har det. Jeg er dårlig på å tolke kroppsspråk og tonefall og kan fort misforstå. Da er det viktig at kollegene mine vet at jeg har Asperger. 

Lars Martin understreker at det er viktig for ham å ha noe å gjøre. - Jeg kan ikke sitte hjemme. Da blir jeg rar, sier han. 

Må legges til rette 

Jobbveileder Nauja Heiring Johansen fra Stavne sier det har vært interessant å følge Lars Martin. 

- Vi har hatt møter og samtaler underveis. Det har vært viktig å snakke om det som fungerer bra. Man kommer til en ny arbeidsplass og må lære seg nye rutiner, og så har han utfordringer som det må legges til rette for, sier Heiring Johansen. Driftssjef Bjørn Terje Ingvaldsen er svært fornøyd med NHO-prosjektet Ringer i Vannet, og forteller at også Berendsen sentralt har blitt med etter suksessen ved avdelingen i Trondheim. 

Les om "Ringer i Vannet"-prosjektet og flere historier her

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!