Vellykket instruksjonskurs hos Speira

Publisert

Kurs hos bedriften Speira.

Henriette C. Piene Grønvold fra Norsk Industri kurser bedriften Speira i Holmestrand. Foto: Norsk Industri

15. og 16. november fikk vi muligheten til å kurse bedriften Speira som er en ledende leverandør av aluminium. Besøket fra Norsk Industri ble møtt med stor positivitet, og en kunne føle den gode energien på to-dagerskurset i Holmestrand.

Kursets målgruppe er personer som har instruksjonsoppgaver i bedriften, og som ønsker en innføring i sentrale pedagogiske prinsipper. For eksempel de som har ansvar for lærlinger, eller opplæring av nyansatte og vikarer. Deltakerne fra Speira var på rundt 10-15 personer, og Speira sin instruktør Vegard Johannessen merket at dette kurset var svært etterlengtet.

– Jeg hadde tanker om hva dette kurset burde inneholde, og det meste av det vi forventet ble tatt opp under besøket fra Norsk Industri. Etter to dager er det godt å være "up to date" og se hvordan vi instruktører virkelig skal være, slår Vegard Johannessen fast.

Johannesen har jobbet hos Speira i 23 år, og har vært gjennom de fleste avdelingene i selskapet. Han har vært en pådriver for å ha kurs som dette.

– Etter kurset ser vi at dette bør gjøres hvert år. Det å kunne få den dialogen mellom de ansatte og kursholder ser vi på som svært lærerikt. De ansatte får virkelig en klarhet på hvordan det bør gjøres, og vi ser at deltakerne ble nysgjerrige og engasjert. Dette kurset er virkelig byggesteinen på god opplæring, og vi vil anbefale dette til andre bedrifter, sier Vegard Johannesen.

Gode erfaringer å ta med

Under besøket hos Speira ble vi godt kjent med de ansatte, og vi oppfordret alle deltakerne til å delta i den muntlige diskusjon, men også i den praktiske delen og dette ble tatt godt imot av fagleder Frank Skoglund. Det var en person som var redd for å delta på den praktiske delen, men etter hjelp fra kursholder fikk personen gjennomført. Vedkommende ble veldig rørt av egen innsats og mestringsevne.

–  Noen av de ansatte kjenner litt på presset og får litt hetta av og til, men der har Henriette fra Norsk Industri vært svært flink til å pushe på, sier Frank Skoglund.

Viktigheten av kurset

Instruksjonskurset skal lære de ansatte hvordan en kan planlegge og gjennomføre et instruksjonsopplegg ut fra en basisforståelse av læring, instruksjon, kommunikasjon, om læringsmiljø og motivasjon. Dette gjør at ansatte i bedrifter som Speira får en bredere kompetanse av det å opplære andre.

–  Alle de ansatte setter pris på kunnskapen de får, og selv om de er gode på maskiner og det praktiske så merker vi at det å opplære andre innen instruksjonslæring er ingen enkel jobb. Så det at Norsk Industri kommer inn og gjør en så viktig jobb setter vi virkelig pris på. Og vi håper å kunne bruke de senere, sier Frank Skoglund.

> Les mer om vårt instruksjonskurs her

Kurs- og kompetansetilbud

Norsk Industri har som mål at bedriftene skal ha god tilgang til riktig kompetanse. På denne siden finner du en rekke kurs og utdanninger på alle nivå som er skreddersydd for industrien.

Læremidler

Norsk Industri er opptatt av å få fram gode læremidler innen industrifagene. Norge er avhengig av dyktige lærlinger og fagarbeidere. For å oppnå det må læremidlene i norsk skole være av god kvalitet og speile behovet for kunnskaper og ferdigheter i industrien. På denne siden finner du en oversikt over læremidlene som Norsk Industri tilbyr.