Nå starter konkurransen om de første havvindtomtene

Publisert

Olje- og energiminister Terje Aasland og statsminister Jonas Gahr Støre på pressekonferanse på båten MS Brisen i Oslofjorden 29. mars 2023 i forbindelse med at regjeringen annonserte at de lyser ut de første konkurransene om prosjektområder til havvind.

Olje- og energiminister Terje Aasland og statsminister Jonas Gahr Støre på pressekonferanse på båten MS Brisen i Oslofjorden 29. mars 2023 i forbindelse med at regjeringen annonserte at de lyser ut de første konkurransene om prosjektområder til havvind. Foto: Skjermdump fra regjeringen.no

29. mars lyste Regjeringen ut den første konkurransen på to områder for havvind i Nordsjøen.

Det er stor interesse og konkurranse for å bygge ut prosjektområdene Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord som nå lyses ut.

Flere titalls selskaper og utbyggerallianser har allerede meldt interesse for å bygge ut havvindparker på disse arealene.

– Endelig er konkurransen i gang, vi håper mange utbyggerallianser og norske leverandører ser de store mulighetene dette representerer. Vi vet at mange bedrifter i lang tid har forberedt seg på at hjemmemarkedet skal komme i gang og er klare for det neste store industrieventyret. Dette er en viktig milepæl for industrien i Norge, det vil gi oss mer kraft og nye arbeidsplasser, samt sikre satsing og investeringer hos leverandører å skape fundamentet for en viktig utvikling av sammenstillingssteder og baser. Et godt hjemmemarked med jevnlig tildelinger i årene fremover er også suksessen for eksport av teknologi og tjenester, sier Stein Lier-Hansen, administrerende direktør i Norsk Industri.

Søknadsfristen for prekvalifisering på Sørlige Nordsjø II er 4. august 2023 og for Utsira Nord er den 1. september 2023.

> Les mer her (regjeringen.no)

Norsk Industri vil framover gå gjennom alle detaljene og se utlysningen opp mot våre avgitte høringssvar.

> Høring av kvalitative kriterier og støtteordning for Utsira Nord

> Høring av prekvalifiseringskriterier og auksjonsmodell for Sørlige Nordsjø II

  • Runar Rugtvedt
  • Bransjesjef - Norsk Industri Offshore
  • Pressebilder