Norsk Industri

Innhold

Grethe Ringdal

Ulldagen er en nettverksarena som samler aktører fra hele næringskjeden og er et samarbeid med Norilia.

Siste artikler fra Ulldagen

 1. Aktuelt, Teko ulldagen

  Miljøindeksene må se på hele levetiden

  "Toxic" ble kåret til årets ord av Oxford Dictionaries for 2018. Ordet hadde en økning på hele 45% i antall ganger det ble slått opp og kan ifølge Oxford Dictionary ses som et uttrykk som reflekterer hva folk var mest opptatt av i året som gikk.

 2. Aktuelt, Teko ulldagen

  Klipper 17000 sauer i året

  Hun klipper 17 000 sauer i året, i Norge og i utlandet. Hun er den første trønder og kvinne som er blitt Norgesmester i saueklipping.

 3. Aktuelt, Teko ulldagen

  Ny EU-policy vil påvirke teko-industrien

  EU planlegger å innføre en policy for sirkulærøkonomi i 2025, og tekstilindustrien er i fokus.

Alle artikler

 1. Aktuelt, Teko ulldagen

  Sikrer norsk produksjon med kunnskap og teknologi

  Kompetanse og ny teknologi er en forutsetning for å bevare produksjonen av ullvarer i Norge, sa Arnstein Digernes, eier og daglig leder av Rauma Ullvarefabrikk på Ulldagen 2019.

 2. Aktuelt, Teko ulldagen

  Klar tale fra ulldamene

  Hovedutfordringen for tekstilindustriens miljøavtrykk er overproduksjon. Gjenvinning av klær er kun resirkulering av miljøproblemene.

 3. Aktuelt, Teko ulldagen

  Lavalan blir norsk merkevare?

  - Vår strategi er å etablere Lavalan som en merkevare også i Norge, sa Peter Krommer fra tyske Bauer Vliestoffe. I Norge samarbeider selskapet med Amundsen Sport, Ullvang, Norrøna, Helly Hansen og Norrøna.

 4. Aktuelt, Teko ulldagen

  Janus gjør gjenbruk til butikk

  Janus har 60 000 kilo avkapp fra trøyeproduksjonen. Avskjær blir til nye produkter. Det blir ikke laget et design uten at det tas hensyn til mengden avkapp.

 5. Aktuelt, Teko ulldagen

  Devold: Tydelig sporbarhet

  Kjøper du et plagg fra Devold, kan du lett sjekke hvor ullen kommer fra. Alle plagg i deres «Sheep to Shop» program har en merkelapp som viser opprinnelsen.

 6. Aktuelt, Teko ulldagen

  Innovasjon krever god dialog og teft

  Hva er det markedet etterspør? Finnes det en bedre løsning på eksisterende produkter? Kan man bruke kjent materiale på en ny måte? Hva kan vi gjøre for å øke kvaliteten på produktene og gjøre dem mer slitesterke?

 7. Aktuelt, Teko ulldagen

  Keratin-prosjektet: Imponerende resultater

  Det må være lov å si at forskningsprosjektet til Helly Hansen, SINTEF og Norilia hvor målet er å omdanne ull med lav kvalitet til et materiale med høyere verdi, har tatt et sjumilssteg.

 8. Aktuelt, Teko ulldagen

  Ull på hodet, i sengen og på bena

  Baylon og Lillelam er først i verden med sengetøy av strikket metervare i ull. Lanseringen fant sted dagen etter presentasjonen på Ulldagen. På årets Ulldag ble fire innovative produkter presentert.

 9. Aktuelt, Teko ulldagen

  Viktig med GOTS-godkjente farger

  - Vi merker at stadig flere er opptatt av miljø og bærekraft. Vi synes det er inspirerende og morsomt å jobbe med noe som blir så godt mottatt, sier Øyvind Myhr fra Hillesvåg Ullvarefabrikk.

 10. Aktuelt, Teko ulldagen

  Ny bruk av tekstilavfall

  Innvik gir et viktig bidrag til sirkulærøkonomien. Bedriften som produserer rundt 400 000 meter tekstil i året til møbelindustrien, måtte håndtere svinn og vrak på 20 000 kilo årlig.

 11. Aktuelt, Teko ulldagen

  Ønsker mer ull i Helly Hansen-produkter

  Helly Hansen, SINTEF og Norilia samarbeider om et forskningsprosjekt for å se om det er mulig å omdanne ull med lav kvalitet til et materiale med høy kvalitet. Rebecca Johansson fra Helly Hansen forklarer.

 12. Aktuelt, Teko ulldagen

  Sau og ull godt for FNs bærekraftmål

  Den norske ullindustrien kjenner seg igjen i de fleste av FNs 17 bærekraftmål (Sustainable Development Goals). Kjersti Kviseth fra 2025 Design for lifecycles mener også sauen og ulla kan bidra til å nå målene.

 13. Aktuelt, Teko ulldagen

  Ull og design på norsk-japansk

  Hvordan kan ull fra nordiske saueraser benyttes i arbeid med utvikling av design? Det skal forskningsprosjektet Connecting Wool avdekke.

 14. Aktuelt, Teko ulldagen

  Ull er bærekraft

  Norsk ull fortjener positiv omtale. Norsk ull holder på varmen, er slitesterk og er produsert på en bærekraftig måte. Bærekraft var den røde tråden for årets Ulldag som samlet nær 120 deltagere fra norsk ullindustri.

 15. Aktuelt, Teko ulldagen

  Ull er naturens high tech

  - Vi har et ønske om å bruke mer norsk ull i fremtiden, sa Frode Svarstad fra Gudbrandsdalen Uldvarefabrik på årets Ulldag. Samarbeidet med Norilia har åpnet for mer bruk av norsk ull. Kvalitet er stikkordet.

 16. Aktuelt, Teko ulldagen

  Større interesse for norsk ull

  «Ull og bærekraft» var tema for Ulldagen 2017 og det trakk mange ullentusiaster til Næringslivets Hus i Oslo mandag 16.oktober.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne!