Ulldagen er en nettverksarena som samler aktører fra hele næringskjeden og er et samarbeid med Norilia.

Velkommen til Ulldagen 24. oktober. 2024 i Næringslivets Hus, Oslo. Vi håper å se deg!

 • 121dager
 • 8timer
 • 15minutter

Her finner du artikler fra Ulldagen:

 1. Ull er gull - vellykket Ulldag 2023

  Ulldagen 2023 den 12. oktober ble meget bra og programmet fulgte produksjonen av norske saueull helt fra sauen eller bonden, vasking i England til ferdig produsert merkevare og produkt her hjemme. Det var også stort fokus på mangelen på Norsk kvit saueull.

 2. Beitemarka – et ukjent karbonlager

  I Norge regnes 95 prosent av landarealene våre som utmark, og hele 45 prosent av dette arealet er godt eller meget godt egnet til beite. Men potensialet i utmarka utnyttes ikke fullt ut i dag.

 3. Alvorlig mangel på norsk kvalitetsull

  Varsellampene lyser gult for produksjon av norsk kvalitetsull. Norske ullvareprodusenter karakteriserer sitasjonen for dramatisk og etterlyser tilstrekkelige tiltak. Statens pristilskudd er redusert til en tredjedel fra nivået for 30 år siden, i 1991.

 4. Spennende resultater fra SIRK-ULL

  Tekobransjen i Norsk Industri arbeider sammen med norske tekstilprodusenter gjennom prosjektet SIRK-ULL med sirkulærøkonomien i tekoindustrien. Nå begynner resultatene å komme.

 5. Tursko av norsk ull

  - I dag på selveste Ulldagen 2022 er vinterskokolleksjonen Alfa Ull klar og den lanseres i slutten av oktober. Kolleksjonen er laget av norsk ull, meldte produktansvarlig Marianne Hausken hos Alfa Sko.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne!