Foto: Grethe Ringdal

Ulldagen er en nettverksarena som samler aktører fra hele næringskjeden og er et samarbeid med Norilia.

Her finner du artikler fra Ulldagen:

 1. Velkommen til Ulldagen 2023

  Ulldagen er en møteplass for aktører i hele verdikjeden for ull fra sauebønder til industriaktører til forskning og annen bruk av ull. Meld deg på Ulldagen 2023 som arrangeres 12. oktober i Oslo.

 2. Beitemarka – et ukjent karbonlager

  I Norge regnes 95 prosent av landarealene våre som utmark, og hele 45 prosent av dette arealet er godt eller meget godt egnet til beite. Men potensialet i utmarka utnyttes ikke fullt ut i dag.

 3. Alvorlig mangel på norsk kvalitetsull

  Varsellampene lyser gult for produksjon av norsk kvalitetsull. Norske ullvareprodusenter karakteriserer sitasjonen for dramatisk og etterlyser tilstrekkelige tiltak. Statens pristilskudd er redusert til en tredjedel fra nivået for 30 år siden, i 1991.

 4. Spennende resultater fra SIRK-ULL

  Tekobransjen i Norsk Industri arbeider sammen med norske tekstilprodusenter gjennom prosjektet SIRK-ULL med sirkulærøkonomien i tekoindustrien. Nå begynner resultatene å komme.

 5. Tursko av norsk ull

  - I dag på selveste Ulldagen 2022 er vinterskokolleksjonen Alfa Ull klar og den lanseres i slutten av oktober. Kolleksjonen er laget av norsk ull, meldte produktansvarlig Marianne Hausken hos Alfa Sko.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne!