Ull er bærekraft

Publisert

En person holder foredrag foran en stor forsamling

Marion Tviland fra Norilia åpnet Ulldag i Næringslivets Hus. Foto: Norsk Industri.

Norsk ull fortjener positiv omtale. Norsk ull holder på varmen, er slitesterk og er produsert på en bærekraftig måte. Bærekraft var den røde tråden for årets Ulldag som samlet nær 120 deltagere fra norsk ullindustri.

- Dette er julaften og bursdag på en gang, sa Marion Tviland, leder av Norilias ullavdeling, under åpningen av den største nettverkssamlingen innenfor bransjen, i Næringslivets Hus i Oslo.

Hun slo an tonen fra første stund. Hun oppfordret alle til å snakke opp ullproduktene og norsk ull. Ulldagen arrangeres av Norilia og Norsk Industri. Norske forbrukere vil ha norsk ren ull, uten kjemikalier, basert på lokale ressurser. Norske lam går ute i norsk natur og beiter hele sommeren. Bra for miljø og helse- og god ressursutnyttelse. Norsk ull er et fornybart bærekraftig produkt.

Forfatterne Ingun Grimstad Klepp og Tone Skårdal Tobiassen med sin bok om strikkingens historie. Foto: Norsk Industri.

Norilia er et heleid datterskap til Nortura som tar inn plussprodukter som egg og kjøtt fra norsk landbruk, og som sikrer at hele dyret blir brukt til produkter som verden har bruk for.

Norsk strikkehistorie

Før fagprogrammet kom i gang inviterte Marion Tviland Ingun Grimstad Klepp og Tone Skårdal Tobiassen opp på scenen. De er forfattere av en ny, spennende bok som tar for seg norsk strikkehistorie. En strikkebok uten en eneste oppskrift, men en interessant berettelse om hvordan strikkekunsten har utviklet seg gjennom flere århundrer. Strikkegarn er fortsatt en av de store varene fra norsk ull. En historie løfter det opp og gir det status, ble det sagt.

Artikkelen er skrevet av Pål Stensaas.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!