Tursko av norsk ull

Publisert

En person som holder en sko i hånda

Marianne Hausken fra Alfa Sko. Foto: Norsk Industri

- I dag på selveste Ulldagen 2022 er vinterskokolleksjonen Alfa Ull klar og den lanseres i slutten av oktober. Kolleksjonen er laget av norsk ull, meldte produktansvarlig Marianne Hausken hos Alfa Sko.

Alfa har hatt som mål å utvikle en bærekraftig kolleksjon vintersko basert på norsk ull og Alfa kvalitet. Gjennom samarbeidet med Gudbrandsdalens Uldvarefabrik har Alfa tilført bransjen en kolleksjon de ikke har hatt tidligere.

- Samarbeidet mellom to merkevarer har ført til et bærekraftig produkt som også innebærer god bruk av utmarka. Vi testet om ulla var sterk nok. Vi tok for oss flere ulltyper og kom frem til at norsk ull var best og mer slitesterk. Alt rundt foten er ull, sa Hausken.

Alfa vurderte å bruke Gore-Tex i produktet, men det var ikke nødvendig. Ulla viste seg å være naturlig vannavstøtende.

Turstøvlene blir nå markedsført gjennom flere kanaler, hjemmeside, snapchat, facebook, instagram og annonser.

Alfa er en tradisjonsrik, norskeid merkevarebedrift. I mer enn 90 år har bedriften produsert ski- og tursko for kvalitetsbevisste friluftsentusiaster i alle aldere. I tillegg har Alfa i en årrekke vært leverandør av fottøy til profesjonelle brukere i politiet, i forsvaret og andre yrkesgrupper med høye krav til fottøyets funksjon, komfort og kvalitet.

Selskapet har hovedkontor på Hadeland, og omsatte i 2021 for 161 millioner kroner. Det er 19 ansatte i Norge som arbeider med produktdesign- og utvikling, salg, markedsføring og administrasjon. Våren 2017 etablerte Alfa seg i Sverige med tre ansatte i datterselskapet Alfa Sko AB. Produksjonen foregår hos utvalgte kvalitetsprodusenter i Europa og Asia, under tett oppfølging av vår produktutviklingsavdeling og i henhold til strenge retningslinjer og kvalitetskrav.