Ønsker mer ull i Helly Hansen-produkter

Publisert

Helly Hansen, SINTEF og Norilia samarbeider om et forskningsprosjekt for å se om det er mulig å omdanne ull med lav kvalitet til et materiale med høy kvalitet. Rebecca Johansson fra Helly Hansen forklarer.

Bilde av en same som snakker

Rebecca Johansson kunne vise til spennende foreløpige forskningsresultater. Foto: Norsk Industri.

Helly Hansen ønsker å bli mer bærekraftig med resirkulert norsk ull i sine plagg. Rebecca Johansson fra Helly Hansen, ga en løyperapport fra prosjektet på årets Ulldag.

Helly Hansen er fasinert av ull og ullas høyteknologiske egenskaper, og norsk ull er en av verdens reneste fibre, med lav bruk av sprøytemidler og medisiner i produksjonen. – Vi vil se hvordan vi kan utnytte denne ressurser enda bedre, sa Johansson. Hun mener ull passer godt inn i Helly Hansens produkter hvor man i dag benytter 55 prosent polyester, 27 prosent bomull og kun en prosent ull.

- Vi må ha mer diversitet i vårt råmateriale, sa hun.

Forskningsprosjektet er foreløpig på tre år. To år gjenstår. Allerede er det gjort noen viktige oppdagelser. SINTEF har gjort noen viktige oppdagelser. De har klart å få ut ekstraktet keratin fra ulla og former til membran. For kort tid tilbake lyktes de til å forme en tråd av ekstraktet keratin. De vil nå jobbe videre med å utforske mulighetene for å kunne utvikle en fiber som kan brukes i tekstilproduksjon.

– Vi kommer nå til å fokusere på å utvikle tråden sammen med SINTEF og et tekstilinstitutt. Vi starter med wetspinning og håper å kunne vise frem det første pilotproduktet av re-generert ull neste år, sa Rebecca Johansson.

Artikkelen er skrevet av Pål Stensaas.

Sal full av mennesker på seminar

Stor interesse for Ulldagen 2018. Foto: Norsk Industri.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!