Ekornes har levert de første smittevernfrakkene

Publisert

Smittevernsdrakt

Norges første smittevernsdrakt som er laget av en møbelprodusent. Foto: Karen Gjetrang.

I påsken ble de første smittevernfrakkene levert fra Ekornes i Sykkylven. Møbelprodusenten har i første omgang inngått avtale om produksjon av 2300 flergangs smittevernfrakker til Helse Sør-Øst.

Frakkene ble levert til Diakonhjemmet Omsorg, som fordeler de til sine sykehjem i Oslo.

– Denne produksjonen kan være et godt bidrag til å redusere antall permitterte, som har vært på over 900 på Ekornes' fabrikker i Sykkylven, men vil ikke gi alle arbeid på kort sikt. Vi håper det kan bli aktuelt med produksjon utover den første bestillingen, eventuelt til andre kunder rundt om i landet som har behov, sier produksjonssjef Per Kjetil Våtmyr i Ekornes i et intervju med Lederne.

– På Ekornes' fabrikker planlegger vi denne produksjonen i tillegg til møbelproduksjonen fordi vi gledelig nok ser en økende tendens i etterspørsel og ordretilgang etter møbler, spesielt i Asia nå når markedet i Europa og USA går ned, og det er en positiv utvikling for alle oss som jobber her, avslutter Våtmyr.

Vinn-vinn-situasjon

Leveransen fra Ekornes gjør godt for flere. I tillegg til at Ekornes kan redusere antall permitterte, fikk arbeidsmarkedsbedriften Oslo Produksjon og tjenester oppdraget med å vaske frakkene, slik at de kan holde hjulene i gang. Dessuten får sykehjemmene i Oslo sårt tiltrengt utstyr.

> Les mer her (diakonhjemmet.no)