Vard skal bygge krillfartøy for Aker BioMarine

Publisert

Artist impression: VARD

Artist impression: VARD.

Aker BioMarine har bestilt et nytt, miljøvennlig krill-fartøy til én milliard kroner. Skipet skal bygges i Norge hos Vard-gruppen.

Aker BioMarine har inngått kontrakt med verftsgruppen Vard om å bygge et topp moderne krill-fartøy som skal settes inn i fisket i Antarktis.

- Dette er et svært spennende fiskeriprosjekt som vi virkelig gleder oss til å ta fatt på. Vi har utviklet innovative og nyskapende fartøy sammen med våre gode relasjoner i Aker helt siden 80-tallet. Dette prosjektet bygger på et godt samarbeid og komplementær kompetanse innen fiskeri og teknologi, sier adm. dir. i Vard, Roy Reite.

- Aker har siden etableringen av Aker BioMarine i 2006 vært opptatt av bærekraftig høsting av krill. Fra dag en har vi samarbeidet med WWF-Norge. Krillfiskeriet er miljøsertifisert, og med det nye fartøyet håper Aker BioMarine å øke standarden for bærekraftig fiske nok en gang. Produktene fra det nye fartøyet vil bidra til ytterligere effektivisering av oppdrettsnæringen, og forebygge livsstilssykdommer blant mennesker. Med norsk kompetanse og ny teknologi vil vi med det norskbygde krillfartøyet redusere vårt karbonavtrykk ytterligere,» sier Matts Johansen, adm. dir. i Aker BioMarine.

Kjempestemning!

Direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri var på Haram-konferansen i Brattvåg i Møre og Romsdal sammen med blant andre statsminister Erna Solberg da nyheten ble sluppet.

- Du kan trygt si det ble stor applaus da salen fikk høre om dette! Etter noen måneders intenst arbeid falt brikkene endelig på plass i dag. Det er også en god mulighet for at skipet skal bygges i Brattvåg, kun noen steinkast fra der konferansen foregikk. Det ble naturlig nok kjempestemning i salen, sier Sunde.