Takker lærerne for at de aldri ga opp

Publisert

Arne Helland og er 20 år og kommer fra Bodø. Arne er lærling som overflatebehandler eller industrimaler, som det også heter. Han jobber offshore for Bilfinger, der han jobber 2-4 rotasjon. Det vil si at han er offshore på jobb i 2 uker og har 4 uker fri. Arne har gått VG1 Bygg- og anleggsteknikk og så deretter VG2 og VG3 Overflateteknikk.

Arne Helland og er 20 år og kommer fra Bodø. Arne er lærling som overflatebehandler eller industrimaler, som det også heter. Han jobber offshore for Bilfinger, der han jobber 2-4 rotasjon. Det vil si at han er offshore på jobb i 2 uker og har 4 uker fri. Arne har gått VG1 Bygg- og anleggsteknikk og så deretter VG2 og VG3 Overflateteknikk.

Arne Helland var lykkelig etter å ha tatt fagbrev som overflatebehandler. I dag jobber han for firmaet Bilfinger på oljeplattform i Nordsjøen. Han takker sine lærere for at de holdt motivasjonen hans oppe på videregående.

– Hvorfor valgte du yrkesfag?
– Som mange andre gikk jeg skolelei på ungdomsskolen og klarte ikke tanken på lange studier. Jeg takler ikke å sitte stille og lese bøker, for har altfor mye energi som må ut. Faren min er snekker og var en medvirkende årsak til at jeg valgte bygg og anlegg. 

-Jeg ble introdusert for overflate på VG1 og valgte yrkesfaglig fordypning som gav meg et større innblikk i faget. Lærerne på industrimaling ved Bodø videregående skole fortjener masse skryt, for uten dem vet jeg ikke vært hvor jeg hadde vært i dag.

– Var lærerne avgjørende for den retningen du valgte?

-På mange måter, ja. Lærerne ga aldri opp, til tross for at jeg gikk så skolelei at jeg kan skjemmes i dag. Trond Vårum og Reidar Dundas er helt fantastiske! 

-Trond er kul, han når fram til oss ungdommer gjennom å bry seg på ordentlig. Man kan stole må ham. Reidar er også en fin type, utrolig kunnskapsrik med evnen til å inspirere og lære bort, både teori og praksis. 

-Jeg har også lærerne å takke for utplasseringsplasser, yrkesmesser og ikke minst kontrakten med Bilfinger som jeg fikk midt i russetiden. 

Artikkelen fortsetter under videoen.

Stolt håndverker med ambisjoner

-Nå vil jeg gi tilbake. Siden jeg jobber offshore, er jeg 2 uker på jobb og har 4 uker fri. Fritiden bruker jeg til å jobbe med skoler og prater varmt for bedriften og faget, i tillegg til oppdraget som ambassadør for Ung i Bygg og Anlegg. 

-Det er så morsomt å bidra, jeg er en utadvendt person og satte stor pris på å få forespørselen gjennom arbeidsgiveren min. Jeg vet av erfaring hvor viktig det er å møte ungdommer tidlig og lære dem om fagene og muligheten yrkesfag byr på. 

-Med fagbrevet på plass, er planen å videreutdanne meg for bedriften. Første målet er å hente erfaring både faglig og organisasjonsmessig, før jeg vil gå opp som formann.

-I fremtiden vil jeg gjerne jobbe med lærlinger selv. 

– Flere tusen unge skal snart bestemme seg for videre skolegang. Hva er ditt beste råd på veien? 

– Når du sitter der i 10. klasse og må velge, skal du vite at det finnes så mange “skjulte” fag innen yrkesfag som ikke får nok oppmerksomhet. Det finnes utrolig mange muligheter. 

-Det er akkurat det vi vil bidra med gjennom Ung i Bygg og Anlegg. Å løfte litt på lokket for å fortelle mer om alle mulighetene. Med et heldigitalt arrangement håper jeg at mange vil engasjere seg både 19. og 26. november gjennom å stille spørsmål underveis via chat-funksjonen på Facebook og Instagram!

Dette intervjuet er et utdrag fra en artikkel hos Norsk Byggebransje og er gjengitt med tillatelse.

Les også:
Bli industrimaler - ta utfordringen