Ringer i vannet- en inkluderingssuksess!

Publisert

8 av 10 som får prøve seg i jobb gjennom prosjektet blir ansatt. De gode resultatene gleder regiondirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien.

Fv.: Janne Krohn-Hansen, regionsansvarlig for Ringer i Vannet i Trøndelag og Nordland. Roar Vikvang, daglig leder Fides AS. Lindis Sørnes, NAV. Direktør Arild Vollan og husøkonom Ketil Kristiansen, Scandic Hell. Regiondirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien. FOTO: Aina Kristiansen/NHO Trøndelag.

Iflg. Rapporten Arbeidsgivere og arbeidsinkluderingNTNU Samfunnsforskning 2017 får 8 av 10 som prøver seg i jobb gjennom prosjektet "Ringer i vann" fast ansettelse.

- Skal vi klare å opprettholde velferdsmodellen er vi avhengig av at flere er i jobb og at færre står utenfor. Dette er viktig for bedriftene som trenger arbeidskraft, for den som i dag står utenfor og for samfunnet, sier regiondirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien. Potensialet for inkludering er stort hvis enda større deler av arbeidslivet tar denne i bruk, sier Janne Krohn-Hansen, regionsansvarlig for Ringer i Vannet i Trøndelag og Nordland.

Metodikken virker

Nå vil NHO at enda flere skal ta i bruk Ringer i Vannet-metoden. - Vi er stolte over at hele 300 av medlemsbedriftene våre har tegnet rekrutteringsavtale med Ringer i Vannet Pernille Vogt, fagsjef HMS og IA i Norsk Industri. Dette er en vinn- vinn der bedriftene får tak i dyktige ansatte og samtidig tar et viktig samfunnsansvar.

> Se gode rekrutteringshistorier her

Dette er Ringer i Vannet-metoden

På en systematisk måte blir mulighetene til den enkelte og behovene til arbeidsgivere koblet sammen i Ringer i Vannet. Nøkkelen er at bedriftene tegner rekrutteringsavtale med en arbeids- og inkluderingsbedrift.

Arbeid- og inkluderingsbedriftene kjenner bedriftenes behov og finner personer som passer i bedriften og følger tett opp og tar hånd om det praktiske. Dermed fjernes barrierene som bedrifter kanskje har hatt knyttet til inkludering.

Mange bedrifter har nå så gode erfaringer at de bruker Ringer i Vannet som en hovedstrategi for å få nye medarbeidere, fordi man ser at dette er personer som har store ressurser som bedriftene kan dra nytte av.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!