Tok gull på hjemmebane

Publisert

Fra yrkes-NM i industrifag på Raufoss 26.-28. april 2022. Foto: Norsk Industri

Vetle Midteng fra Hexagon Ragasco og Eskil Myhre fra Nammo Raufoss tok gull på hjemmebane i automatiseringsfaget under yrkes-NM i industrifag på Raufoss 26.-28. april 2022. Foto: Norsk Industri.

26.-28. april ble yrkes-NM i automatisering, industrimekaniker og sveising avholdt på Raufoss. I automatiseringsfaget var det Eskil Myhre fra Nammo Raufoss og Vetle Midteng fra Hexagon Ragasco, begge hjemmehørende i industriparken, som stakk av med seieren.

Dette var første yrkeskonkurranse på tre år. Mesterskapet ble avholdt i lokalene til Læringsfabrikken og Norsk Katapult, og alt var lagt godt til rette for de 20 deltakerne, fordelt på 6 deltakere i sveising, 6 i industrimekaniker og 4 tomannslag i automatisering. Også ledsagere og publikum så ut til å kose seg i de fine lokalene og med flotte prestasjoner fra deltakerne.

Ekstra gøy var det at "hjemmelaget" fra Raufoss tok gull i automatiseringsfaget.

– Jeg vil gratulere alle deltakerne med flott innsats, og en ekstra klapp på skulderen til alle medaljevinnerne. Dette har vært noen flotte dager på Raufoss, og det var veldig gøy å endelig kunne avholde konkurranse igjen og se deltakerne i aksjon. De er viktige rollemodeller for alle unge som kommer etter dem, sier Tone Belsby, rådgiver for kompetanse i Norsk Industri og ansvarlig for yrkes-NM.

Resultatliste

Automatiseringsfaget:

  1. Eskil Myhre, Nammo Raufoss og Vetle Midteng, Hexagon Ragasco
  2. Magnus Braute og Damian Jafra, Borgund videregående skole
  3. Oskar Devold Fiske og Theodor Slyngstadli, Borgund videregående skole

Medaljevinnerne i automatiseringsfaget. Foto: Norsk Industri.

Industrimekanikerfaget:

  1. Christopher Gabriel Andrén, KSM AS
  2. Håvard Veie, Norske Skog, Skogn
  3. Niklas Sæbjørn Hansen, IP Huse AS

Medaljevinnerne i industrimekanikerfaget. Foto: Norsk Industri.

Sveisefaget:

  1. Steffen Skaget, Vard Group, Søviknes
  2. Christer Aaboen Kolden, Stryvo Bismo
  3. Andreas Stava Grindhaug, Aibel

Medaljevinnerne i sveisefaget. Foto: Norsk Industri.

> Se flere bilder fra konkurransen (flickr.com)

Gode rollemodeller

Over 400 elever fra videregående skoler og ungdomsskoler i området tok turen til konkurransen for å se unge utøvere og gode rollemodeller for fagene i sving. Dette var også en fin erfaring for lærerne å ha med seg når de skal framsnakke yrkesfag og viktigheten av dyktige fagarbeidere som industrien har behov for.

I tillegg til yrkeskonkurransene ble arrangert en minimesse hvor leverandører presenterte produkter og utstyr på en kreativ måte. Det er viktig å få vist fram hvordan vi kan jobbe smartere i fremtiden og hvordan ny teknologi vil prege utviklingen i de ulike fagområdene på en måte som fenger ungdommen.

Yrkes-NM ble arrangert av Norsk Industri i samarbeid med WorldSkills Norway, Læringsfabrikken på Raufoss, Opplæringskontoret for industrifag Innlandet, Nammo, Opplæringskontoret for mekaniske fag og andre samarbeidspartnere.

Norsk Industri gratulerer alle deltakere og medaljevinnere!

Alle deltakerne i yrkes-NM 2022 samlet. Foto: Norsk Industri.