Nytt demoanlegg for avansert biodrivstoff på Tofte

Publisert

Vårt verdifulle skogsråstoff finner stadig gode nye anvendelser. Økt bruk av biodrivstoff er viktig for avkarboniseringen av transportsektoren. Avansert biodrivstoff skal nå produseres på den tradisjonsrike fabrikken på Tofte.

- Dette er en god julenyhet, kommenterer Stein Lier-Hansen, adm. direktør i Norsk Industri.

Selskapet Silva Green Fuel AS som eies av Statkraft (51 prosent) og Södra (49 prosent) skal bygge et demonstrasjonsanlegg for produksjon av avansert (2. generasjons) biodrivstoff basert på skogsråvare på Tofte i Hurum kommune. Nyheten ble lansert på en pressekonferanse hos Statkraft 15. desember 2017.

Investeringskostnaden er om lag 500 millioner kroner. Det dansk-kanadiske selskapet Steeper Energy skal levere teknologien. Byggingen starter i februar 2018 og demonstrasjonsanlegget vil stå ferdig i løpet av 2019. Enova bidrar med om lag 25 prosent av finansieringen.

- Prosjekter som dette må ha risikoavlastning. Da trenger vi et velfungerende virkemiddelapparat. Da er det gledelig å se at Enova igjen bidrar til realiseringen av et industrielt godt fundert prosjekt, avslutter Lier-Hansen.

> Les pressmeldingen fra Statkraft

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!

  • Ole Børge Yttredal
  • Direktør energi- og miljøavdelingen
  • Pressebilder