Ny kraftkontrakt til Alcoa – vindkraft et godt alternativ

Publisert

- Det er gledelig at Alcoa nå har inngått en kontrakt med Nordlicht-prosjektet om kjøp av et betydelig kraftvolum. Det er interessant at det inngås kontrakt med en vindkraftaktør. Vi håper og tror det kan bli mer av dette, uttaler Lier-Hansen.

"Alcoa Norway ANS har inngått en 15 år lang kraftkontrakt med Nordlicht-prosjektet. Alcoa vil kjøpe hele produksjonskapasiteten fra vindparkene Kvitfjell/Raudfjell på Kvaløya, 30 km vest for Tromsø. Kontraktene sikrer langsiktig leveranse av miljøvennlig, fornybar kraft til Alcoas smelteverk i Mosjøen, og bidrar til å posisjonere Alcoa Mosjøen som et av verdens mest bærekraftige aluminiumverk. Produksjonskapasiteten til vindparkene i Troms tilsvarer årsforbruket til 50 000 norske husholdninger. Alcoa Norway ANS vil kjøpe all kapasiteten til Nordlicht-prosjektet."

Krafttilgangen på konkurransedyktige vilkår er en forutsetning for prosessindustriens videre satsning i Norge og bunnplanken i vårt veikart for prosessindustrien der vi skal fjerne vårt CO2-utslipp innen 2050 samtidig med en betydelig vekst i industriproduksjonen.

- Skal vi få til dette er det avgjørende at det inngås flere kontrakter som den vi ser i dag, uttaler Lier-Hansen.

- GIEK blir et stadig viktigere virkemiddel for industrien. Garantiordningen for kraftkontrakter, som forvaltes av GIEK, har for første gang blitt brukt i denne avtalen. Det viser at robuste instrumenter for risikoavlastning har en viktig funksjon også i kraftmarkedet, avslutter Lier-Hansen

Les pressemeldingene fra Alcoa og GIEK her

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!