Resirkulert merino, bomull og trefiber

Utrolig hva forskjellige typer fibre kan brukes til – i samme produkt – bare de er lange nok. Nå er det produsert for Kari Traa en trøye, en Kari Wastelayer, langarmet trøye av 30 prosent resirkulert merinoull, fibre fra tremasse og resirkulerte bomullsrester, fortalte ESG manager Rebecca Johansson fra Active Brands på Ulldagen 2022.

Den innovative trøya er blant annet klaget av produksjonsrester fra Rose-kolleksjonen, blandet med REFIBRA fra Lenzing.

- Denne blandingen av fibre gir stoffet både holdbarhet og mykhet, og fargen den er resultatet av den resirkulerte merinoullblandingen som vi ikke har bearbeidet- for å unngå bruk av kjemikalier. Vi har utviklet trøya for å utfordre det bestående. Utfordringen var fiberlengden, sa Johansson.

Active Brands

Active Brands er et raskt voksende hus av førsteklasses sportsklær og utstyrsmerker. Merkeporteføljen består i dag av Kari Traa, Dæhlie, Sweet Protection, Johaug, Bula, Åsnes og Vossatassar.

Active Brands ble grunnlagt i 2009 og har utviklet seg fra en norsk merkevareinkubasjonsplattform til en global merkeakselerator med et sterkt internasjonalt fotavtrykk.

Vårt hovedkontor er lokalisert i Oslo med satellittkontorer i Denver, Shanghai, Gøteborg, Helsinki, København, Voss og Trysil.