Supert bransjetreff på Sunnmøre

Publisert

Forsamling som sitter ved bord og ser på en foredragsholder

Full sal på Bransjetreffet i Sykkylven. Foto: Melissa Hegge

Bransjetreffet i Sykkylven med bedriftsbesøk hos Slettvoll og Ekornes, samlet rekordmange og nesten 100 deltakere til et godt faglig program.

Bransjetreffet arrangeres av Norsk Industri Designindustrien i samarbeid med Sykkylven Næringsutvikling og Møbelmuseet, og denne gangen også Plusslab.

- Det er usikre konjunkturer nå og derfor var det svært nyttig å møtes for å få en oppdatering om norsk og internasjonal økonomi, møte bransjekollegaer og høre om nye satsinger i bransjen og i noen av bedriftene, sier bransjesjef Egil sundet, i Norsk Industri.

Bransjetreffet startet med sjeføkonom Inge Furre, som sa at selv om Norge har hatt god økonomi til nå, er det tegn til en svak nedgang i 2023. Furre mente dog at det nå ser ut til å bli en svak tilbakegang.

Fra Plusslab ble et foresight-prosjekt om trender presentert av Anita C. Drabløs og alle ble invitert til deres samling 29. november, se her. Bransjesjef Sundet pekte gjennom rapporten «Verktøy for kraftfull eksportvekst» at skal møbelindustrien og hele design- og ferdigvareindustrien få en langsiktig vekst kreves det like rammevilkår med våre naboland både for eksportutvikling og investeringstilskudd.

Amy Rosi fortalte fra InsideNorway-prosjektet i New York. Foto: Melissa Hegge

Karoline Fløtre Gati presenterte Slettvoll sin satsning på leasing av møbler, som de tok ut i markedet tidligere i år. Selskapet 3D Knitting & Technology oppdaterte om deres arbeid med å utvikle strikketeknologi, mens Martha Jørgenvåg fra Stokke presenterte deres imponerende globale vekst innen møbel- og barneprodukter både organisk og gjennom oppkjøp. Amy Rosi, som arbeider for bransjeforeningen prosjekt insidenorway i USA, fortalte om prosjektet siste år og aktivitetene gjort for å presentere og bygge nettverk for bedriftene, som har deltatt gjennom 2022 i det amerikanske markedet. Norsk møbel- og designeksport til USA har de siste årene vokst enormt, og USA er blitt det viktigste eksportmarkedet for bransjen.

Til sist på programmet stod utdeling av Rellingprisen, som Møbelmuseet står i spissen for ble utdelt av jurylederen Knut Bang. Se her.

Deretter var det omvisning på Møbelmuseet med spesialutstillingen Stokke Tripp Trapp 50 år. Første dag ble avsluttet med middag på Raus. Fredag var over halvparten av deltakerne med på interessante bedriftsbesøk hos Slettvoll på Stranda og Ekornes på Ikornnes.

Tusen takk til deltakere, foredragsholdere og arrangører!

Fra omvisningen hos Slettvoll Møbler på Stranda. Foto: Melissa Hegge

  • Egil Sundet
  • Bransjesjef - Designindustrien og Teko bransjeforening
  • Pressebilder
Profil bilde
  • Ragnhild Grytten
  • Markedssjef Designindustrien
  • Pressebilder