Norske Vestre skal fylle Times Square med møbler

Publisert

Foto: Vestre

Foto: Vestre.

Det norske selskapet Vestre har fått eksklusiv kontrakt på å møblere uteplassene på Times Square. – Det er stort for norsk design, sier direktør Jan Christian Vestre.

Vestres møbler har vært gjennom den tøffeste testen man kan tenke seg. I over ett år har de måtte tåle all verdens plaging: De er blitt sparket og dunket, slept langs bakken, tilsølt med alt mulig griseri.

Å være utemøbel på Times Square er ingen spøk. Men den norske stolen April Go og de tilhørende bordene har bestått prøvetiden med glans. Nå har selskapet Vestre fått eksklusiv kontrakt med Times Square Alliance på å møblere samtlige utearealer i Manhattans neonbelyste hjerte.

- Dette viser at Designindustrien har stort eksportpotensial. Produksjonsverdien i næringen har passert 120 milliarder kroner årlig, og med litt drahjelp fra myndighetene kan dette dobles i årene fremover. Her er en ny eksportutviklingsordning og vår søknad til næringsministeren om profilering av norsk design internasjonalt to startpunkter som må innfris, sier bransjesjef i Norsk Industri Designindustrien, Egil Sundet.

> Les mer i Aftenposten

  • Egil Sundet
  • Bransjesjef - Designindustrien og Teko bransjeforening
  • Pressebilder