Norsk ide og design gjør suksess!

Heymat

Fra vaskeri til designmatter. Her er Sonja og Solveig i vaskeriet.

Design-nykommeren Heymat AS har på kort tid vokst mye. Nå er de klare for utlandet!

Heymat er en familiebedrift fra Helgeland i Nordland. Familien har drevet vaskeri i mange år, med spesiell fokus på vask og utleie av matter til næringslivet i regionen. Dette har gitt dem lang erfaring i hva som skal til for å holde et hus fritt for sand, vann, skitt og søle. De så at mattene de leide ut også fungerte supert i vanlige bolighus, og startet derfor et prosjekt hvor målet var å utvikle matter som kunne brukes i private hjem.

- Vi fikk med oss den anerkjente norske designeren Kristine Five Melvær til å utvikle vår første kolleksjon, sier daglig leder i Heymat, Sonja Djønne.

Kristine Five Melvær er en Oslo-basert designer som jobber med møbler, tekstil, belysning og dekketøy. Hun har mastergrad både i industridesign og grafisk design, og har utviklet en kolleksjon av matter som det er godt å komme hjem til.

En Heymat har mange fordeler kontra en tradisjonell dørmatte;

  • Den er større en andre dørmatter
  • Den samler store mengder sand og fuktighet
  • Den sklir ikke på underlaget
  • Den kan enkelt puttes i din hjemmevaskemaskin og vaskes på 40 grader
  • Den har lekkert design

Mattene er blitt godt mottatt i det norske markedet etter lanseringen på ODF i januar 2016, og Heymat har nå rundt 50 forhandlere i Norge. I tillegg selges mattene i Heymats egen nettbutikk.

21.-24. mai deltar Heymat på sin andre eksportmesse, og for første gang på ICFF-messen i New York. Der står de sammen med andre norske eksportbedrifter på den norske insidenorway-paviljongen.