Stillaspartner AS er vinner av Månedens Klimabedrift

Publisert

Regiondirektør Tone Grindland i NHO Rogaland var denne uken på besøk i lokalene til Stillaspartner på Klepp for å dele ut prisen Månedens Klimabedrift for februar til daglig leder Tom Magne Tjemsland.

Regiondirektør Tone Grindland i NHO Rogaland var denne uken på besøk i lokalene til Stillaspartner på Klepp for å dele ut prisen Månedens Klimabedrift for februar til daglig leder Tom Magne Tjemsland.

Norge er «verdensmestre» i elbil. Nå må vi få til det samme med lastebiler. Stillaspartner AS viser vei.

3,7 millioner kroner koster den. En 16 tonn tung fullelektrisk lastebil fra Volvo. En stor investering for Klepp-bedriften. Og et bittelite skritt for menneskeheten og jordkloden.

-Kundene ønsker å ta stadig mer klimavennlig valg. Det ønsker vi å kunne tilby dem. Jeg tror og håper de vil benytte seg av dette, sier daglig leder i Tor Magne Tjemsland.

Stillaspartner er trolig den første stillas-entreprenøren i landet som har bestilt den slags. El-lastebilen leveres nok ikke før til sommeren. Men allerede denne måneden blir to el-varebiler levert. Planen å elektrifisere resten av bilparken så snart som praktisk mulig.

-Grunnen til at vi ikke har gjort det før, er at det ikke har vært gode alternativ. Nå er det elektriske alternativet stadig bedre, sier Tjemsland.

Trenger ny el-suksess

Utslipp fra tunge kjøpetøy står for omtrent halvparten av utslipp fra norske veier. Den nye elbil-suksessen er viden kjent. Nå må vi klare noe tilsvarende med el-biler om vi skal klare å halvere utslipp fra transport-sektoren de neste ti årene – og være i tråd med Paris-avtalen.

-Derfor er det så inspirerende at Stillaspartner viser vei og går foran. Det gjør det lettere for flere å gjøre det samme, sier regiondirektør Tone Grindland som denne uken var på besøk i lokalene til Stillaspartner på Klepp for å dele ut prisen Månedens Klimabedrift for februar. NHO Rogaland deler ut prisen for å oppmuntre og vise fram bedrifter som tar bærekraftig valg.

-Tusen takk. Det er gøy at dette legges merke til, sier Tjemsland.

Mål om 50 prosent kutt

Regjeringen har et mål om 50 prosent elektrisk lastebiler innen 2030. Men fremdeles er det få som har gjort det Stillaspartner AS nå gjør. En bred grunn organisasjoner, deriblant NHO og LO, står bak satsingen «Grønt Landtransportprogram.

-Målet med dette er å bidra til å realisere disse målene om utslippskutt. Vi må peke på løsninger som stimulerer til en større andel utslippsfrie lastebiler, samtidig som vi skaper og opprettholder grønne arbeidsplasser i sektoren, sier Grindland fra NHO Rogaland.

Her kan du lese mer om Månedens Klimabedrift.

Her kan du lese om vinneren i januar.


Denne artikkelen er hentet fra NHO Rogaland sine nettsider.