Vel blåst i Stavanger

Publisert

Et flunkende nytt produksjonsanlegg hos Ålgård Offset fikk besøk av landsmøtedeltagerne.

Et spennende bedriftsbesøk hos Ålgård Offset, et bredere fagprogram enn tidligere og mange muligheter til sosialt samvær. Landsmøtet i Grafisk bransjeforening i Stavanger ble en vellykket stormønstring av landets fremste grafiske bedrifter og leverandører. Regionforening Øst blir vertskap for landsmøtet i 2018.

Temaet for landsmøtet var «inspirasjon og trender». De mange innlederne innfridde forventningene. Åpningen fredag sto regiondirektør i NHO Svein Olav Simonsen for tett fulgt av Knut E. Sunde, Norsk Industri som er blitt et fast innslag på landsmøtene med en populær gjennomgang av norsk og internasjonal økonomi.

Men egentlig startet landsmøtet allerede torsdagen med en hyggelig minglefest i lokalet Hall Toll, den gamle tollstasjonen i oljebyen.

Vi var innom vekstmuligheter og Google-samarbeid, Vestre møbler fortalte hvordan de har jobbet seg til suksess mot alle odds. Under festmiddagen holdt Håvard Grjotheim et kåseri som ga oss innsikt i bransjens betydning gjennom tidene og hvor utfordringer ligger fremover. Det var ikke bare servitørene som balanserte glass og tallerkener. Den internasjonalt kjente balansekunstneren Eskil Rønningsbakken skapte noen nervepirrende øyeblikk da han stablet sine krakker opp til uante høyder på scenen- og med seg selv på toppen.

Lørdag var det tid for Rønningsbakken igjen, men da som kåsør. Jens Barland fra NTNU Gjøvik gjorde oss klokere på temaet innholdsmarkedsføring. En kunnskap hver og en av oss har bruk for når vi skal ha ut et budskap til publikum og kunder.

Svenskebesøk var det også. Ola Karlsson fra nettverket Grafkom har god innsikt i utviklingen av grafisk industri i Norden. Hvert land har sine spesielle utfordringer – men felles er en levende, omstillingsdyktig næring.

Ulbe Jelluma fra Print Power og Henrik Aase avsluttet fagprogrammet. Ulbe viste oss mange kreative former for papirbasert kommunikasjon og Aase var både morsom og inspirerende å høre på.

Ålgård-besøk

Bedriftsbesøket hos Ålgård Offset fredag var populært. Vi fikk se Norges eneste industrielle offset-trykkeri i flunkende nye lokaler og med en ny avansert offset-maskin i drift. HBO i Haugesund, Gunnarshaug i Stavanger har dessuten etablert et samarbeid om en helt spesiell arktrykk-maskin, som også var på plass i Ålgård-lokalene.

Landsmøtene er bransjeforeningens viktigste møteplass. Åeets vertskap, Regionforeningen Rogaland overleverer nå stafettpinnen til Regionsforening Øst som ser på ulike alternativer for sted for Landsmøtet 2018.