Pondus, toppidrett og ferdiggjøring

Publisert

Grafisk illustrasjon

Det skjer alltid noe spennende i grafisk bransje på mange områder. Både innen trykking, sponsing til idretten, utvidelse av ferdiggjøringsavdeling og utarbeidelse av omslag.

Sist uke kunne vi lese om tegneseriene Pondus og Lunch som skal trykkes hos Ålgård Offset, Lundblad Media og Flisa Trykkeri som sponser toppidrett og Merkur Grafisk som utvider ferdiggjøringsavdelingen sin. Haugesund Bok- og Offset har gjort seg spesielt bemerket med omslaget til siste utgave av magasinet Elle.

Ny hjemmeseier for Ålgård Offset

De to meget populære tegneseriemagasinene Pondus og Lunch flytter trykkingen fra Øst-Europa til Ålgård Offset utenfor Stavanger.

- Bedriften overtar trykkingen fra nyttår, sier en glad styreleder Tom B. Nordland til Sign&Print. Bladene skal trykkes på papir med høyere gramvekt både på omslag og innmat

Ålgård Offset er landets største produsent av trykksaker. I dag trykker bedriften rundt 100 forskjellige magasiner, blant annet Sveriges største med 2,1 millioner i opplag.

Grafisk støtter toppidretten

Flere grafiske bedrifter i Norge bidrar med sponsormidler til toppidretten. Lundblad Media i Tromsø signerte med Proff i Nord en kontrakt med Tromsø IL -Vi er nå et stolt medlem av TIL-familien og gleder oss til samarbeidet og gode resultater for begge parter, sier daglig leder Sturla Fossum.

Nylig ble det kjent at Flisa Trykkeri er en av Norges håndballforbund offisielle samarbeidspartnere. Sist uke heiet flere ansatte fra trykkeriet frem de norske håndballjentene til seier.

Merkur utvider ferdiggjøringsavdelingen

Vi satser videre og utvider i løpet av Januar 2019. Med til sammen 1000 kvm i underetasjen blir det plass til ytterligere fokus på ferdiggjøring og detaljer som bidrar til at din trykksak stikker seg ut i mengden: skjæring, falsing, hulling, håndarbeid med mer. Hele avdelingen for ferdiggjøring fremstår nå som enda mer moderne og svært effektiv. En fantastisk start på det nye året 

Hudaktig følelse

Ørjan Risanger i Haugesund Bok og Offset (HBO) meldte dette på LinkedIn:

Sjekk ut det rålekre omslaget vi har trykket til denne utgaven av Elle. Ikke bare er det lekkert å se på - du må springe i butikken å kjøpe et - og ta på. Papiret vi har brukt er ganske standard bestrøket matt G-Print 250gr.

 Så har vi behandlet dette med en vannbasert softtouch HBO-lakk - for å gi en god hudlignende følelse å ta på. Til slutt har Arild hos oss fått boltre seg med matt gullfoliering - for å gi det den siste perfekte finish. Vi har i vårt samarbeid med Ålgård Offset As fått trykke mange spennende omslag til kataloger og magasiner - ekstra gøy er det når vi får utfordringer som folietrykk, preg og andre effekter.