Møter et stjernespekket lag

Publisert

Bilde-banner for landsmøte i grafisk bransje

Foto: Norsk Industri

Deltakerne på landsmøtet til Grafisk bransjeforening i Alta (31. august til 3. september) møter topp innledere- og ikke minst noe av det beste Nord-Norge kan by på av kulturkrefter. Har du ikke meldt deg på? Det er fortsatt mange ledige plasser.

Les mer om Grafisk Landsmøte og meld deg på

Alta setter stor pris på at vi har lagt vårt landsmøte til byen. Ordfører Monica Nielsen tar pause i valgkampen og ønsker oss velkommen!

NHO stiller med to gode krefter. Knut E. Sunde, direktør i Norsk Industri, er alltid et populært innslag med oversikt over ståa i nasjonal og internasjonal økonomi og konsekvensene for vår industri. Regiondirektør Sigrid Ina Simonsen i NHO Arktis gir oss innblikk i næringsutviklingen i nordområdene, utfordringer og muligheter.

Verdenssituasjonen og sikkerhetsspørsmål står også sentralt på dette landsmøtet. Egne medlemmer har vært utsatt for hacking og utpressing. Det får vi vite mer om, og Roar Thon fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet skal hjelpe oss med å ta nødvendige forholdsregler for å unngå at vi mister kontrollen på våre digitale verdier. Cybersikkerhet og nabotrussel er tittelen på hans presentasjon.

Emballasjemarkedet er interessant for flere av våre medlemmer, og vi har en god dialog med Emballasjeforeningen. Yngve Krokann som er kompetanseleder i Emballasjeforeningen skal gi oss et innblikk i organiseringen av arbeidet og hva de tenker om fremtiden. Det skal vi i bransjeforeningen også gjøre.

Vi har satt av mye tid til å drøfte hvordan vi skal videreutvikle Grafisk bransjeforening til det beste for våre medlemmer nå og i årene som kommer.

Latteren kommer til å sitte løst når vi får besøk av Norgesmesterne i revy, Altas eldste revylag. Det skjer når vi fredagen er samlet til middag i lavvoen på det fantastisk vakre Sorrisniva. Multikunsteren Máret kommer også. Hun er forfatter og billedkunstner som tross ung alder har oppnådd mye.

Men først skal vi på båttur på Altaelva, og vi skal møte en av de beste og yngste hundekjørerne fra Finnmarksløpet, et foredrag om Trasti og Trine med Hanna Lyrek.

Lørdagsmorgen kan du glede deg til et helt spesielt møte med en som har stor suksess innen kultursektoren. Torgeir Ekenes er mannen bak Alta Live 365 – festivalen. Jobben hans er å være konsert og festivalarrangør, musikkmanager og agent – og det gjør han godt.

Under festmiddagen lørdag blir det også kulturinnslag med lokale krefter. Sangerinnen Hege Sofie Nilsen er vel verdt å lytte til. Sjekk henne ut på sosiale medier. ….og ut i de små timer spiller Berg Berg Bang Trio til dans.

Portrett