Merkur var først – flere følger etter

Publisert

FOTO: Pål Stensaas.

Merkur Grafisk i Oslo var den første bedriften til å ta inn en lærling i det nye faget grafisk produksjonsteknikk. På landsmøtet i Grafisk bransjeforening delte lærlingen Veronica Elseberg og daglig leder Kjetil Sjøeng sine erfaringer med kollegene.

Veronica fortalte at det var nærmest en tilfeldighet at hun valgte å bli lærling. Hun fikk en vikarjobb hos Merkur- og trivdes så godt i miljøet og ville gjerne fortsette i bedriften. Da kom muligheten til å bli grafisk produksjonstekniker. Merkur har svært gode erfaringer med dette og har tatt inn lærling nummer to. Kjetil oppfordret alle andre medlemsbedrifter til å gjøre det samme. Vi trenger flere unge hoder i bransjen vår, sa Kjetil.

Det er flere bedrifter nå i øst og vest som har tatt inn lærlinger i grafisk produksjonsteknikk. Lærerbøker er under utarbeidelse og faget markedsføres av Opplæringskontoret for Visuell Kommunikasjon. I løpet av høsten etablerer Grafisk Utdanningsfond en nettside hvor interessert ungdom og bedrifter vil få all nødvendig informasjon om hvordan bli lærling i faget, hva man skal lære og jobbe med – og hvordan skaffe seg lærlingeplasser/ bli lærebedrift.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!