Lyche med smart emballasje

Publisert

Terje Løken og Lene Sørum i Lyche Konvolutt AS med noen av de nye produktene.

Lyche Konvolutt AS i Drammen utvider produktspekteret med et helt nytt sortiment innen emballasjeprodukter

Produktene skal selges til de samme kundene som i dag, og kundegrunnlaget ligger innen trykkerier, kontorvarehandel og firmaprofilering.

-Emballasjemarkedet er i vekst. Vi ønsker å utvikle oss innen dette produktområdet og utnytte de mulighetene som ligger der. Vi starter med å tilby bølgepapp-poser, bokomslag, firkanthylser, mailbox-esker og esker som er tilpasset grafisk materiell, sier Terje Løken i Lyche Konvolutt AS.

Søsterbedriften KuvertTeamet  AB i Sverige utvider også sin satsning på emballasje i sitt marked.

Lyche kaller produktlinjen Smart Emballasje.

--Vi mener at Smart Emballasje vil kunne gi oss en vekst på noen millioner kroner på kort sikt. Det er en videreføring av annen emballasje som har eksistert noen år i vårt sortiment, blant annet bobleposer, belgposer og esker til grafiske bedrifter, sier Terje Løken.

Fortsatt utgjør konvolutter rundt 90 prosent av Lyches omsetning, men i de senere år er det tilført nye produktområder, spesielt innen profilering og event. Det har gitt Drammen-bedriften flere ben å stå på; i dag satses det ved siden av konvolutter også sterkt innen papir, profil og emballasje.

Lyche har etablert et samarbeid med Arctic Paper om salg og levering av papir til små og mellomstore kunder.

-Hvordan ser utviklingen ut for Lyche fremover?

-Vi har hatt en god start i 2017 og hadde en omsetningsøkning i fjor. Vi har en stabil kundemasse og er optimistiske når det gjelder videreutvikling av de nye produktområdene, forteller Terje Løken.

Bedriften samlet nylig all aktivitet på ett plan, sentralt beliggenhet - med en flott utsikt til Drammenselven. 

Om Lyche Konvolutt

Lyche AS og Kuvertteamet AB er en Skandinavisk grossist innen grafiske produkter med og uten trykk. Konsernet har 110 ansatte og omsetter ca 230 millioner NOK.

Lyche Konvolutt AS og Kuvertteamet AB er eid av Mayer Scandinavia Holding, og er en del av Mayer Kuvert Network, Europas største privateide konvoluttselskap. Patrik Sjölin, er i dag administrerende direktør i begge selskapene.