En viktig del av vårt samfunnsansvar

Publisert

Gruppebilde

Teamet i Tromsø: Eirik Vorland-designer (f.v.), Christin Melsbøe-typograf/grafisk formgiver, Beate Workinn- typograf/grafisk formgiver, Cato Henriksen - dagl.leder/salg, Alexander Henriksen -lærling, Gøril Melsbø-typograf/formgiver.

Ansatte hos Norbye & Konsepta har i mange år vært representert i prøvenemndene for grafiske fag. Men, det er mange år siden Tromsøbedriften hadde egne lærlinger. Slik er det ikke lenger. Denne høsten tok bedriften inn en lærling i mediegrafikerfaget.

- Fylkeskommunen fikk nesten sjokk da vi tok kontakt. Det er jo ikke hver dag det tas inn nye lærlinger i vår bransje. Vi er veldig motiverte til å få inn nytt, ungt blod i organisasjonen, og ikke minst bidra med deling av vår kunnskap og erfaring til en engasjert ungdom. Det er jo en del av vårt samfunnsansvar, sier daglig leder Cato Henriksen i Norbye & Konsepta. Læreplan og re-sertifisering som opplæringsbedrift er i boks.

Bedriften trengte ikke da så langt ut på bygdene for å finne lærlingen. Alexander Henriksen er sønnen til Cato. Alexander skal ta del i produksjonen sammen med designerne og typografene, og får innsikt i hele verdikjeden.

Bortsett fra familietilhørigheten til bedriften, hva motiverte deg til å starte løpet mot et fagbrev i grafisk produksjonsteknikk?
- Jeg vil gjøre noe helt nytt, etter jeg har jobbet i barnehage i 8 år. Bakgrunnen min er 2 år på VGS med media og kommunikasjon. Jeg har absolutt en interesse for grafisk design, webdesign, foto og bilderedigering, forteller Alexander.

Du har arbeidet noen uker nå i Norbye, hva er dine oppgaver?
- Jobben er veldig variert. Jeg har blitt satt inn i produksjon, ordrer, printer, kutting og spiralisering. Oppgavene kan være alt fra å lage logoer, visittkort, bannere og roll-ups til å jobbe med design for en pølsevogn som skal folieres.

 Hva liker du best med dette nye faget?
- At ingen dager er like. Dette gjør det veldig spennende og ikke minst utfordrende. Man lærer også utrolig mye på kort tid. Setter stor pris på samarbeidet med de utrolig flinke og hyggelige kollegaene mine.

 Når står du med fagbrevet i hånden?
- Forhåpentligvis om 2 år, etter jeg har bestått fagprøven.