Bodoni Gruppen overtar Bergen Grafisk

Publisert

Bodoni Gruppen overtar Bergen Grafisk, og styrker med det Vestlandets største miljø innen grafiske tjenester, digital publisering og markedskommunikasjon

– De to bedriftene passer perfekt til hverandre, og vil gi Bodoni Gruppen større muligheter og sterkere konkurransekraft både på produktsiden og i markedet, sier administrerende direktør i Bodoni, Bjarte J. Hordnes.  

Styrket produksjon
Bodoni Gruppen overtar samtlige aksjer i Bergen Grafisk AS. All industriell produksjon vil bli samlet i bedriftens lokaler på Straume. Tidligere eier av Bergen Grafisk, Thomas F. Erichsen, vil fortsette å arbeide i bedriften.

Unigrafisk AS, som er 100 % eid av Bergen Grafisk, blir også en del av Bodoni Gruppen. Driften i Unigrafisk vil ikke bli berørt.

– Vi arbeider med kvalitetsbevisste kunder i en meget konkurranseutsatt bransje, der teknologi endres og utvikles i høyt tempo. Vi må henge med i utviklingen, og denne transaksjonen vil styrke vår konkurranseevne og ikke minst bidra til å bevare lokale arbeidsplasser i grafisk bransje. Dette er en meget god løsning både for ansatte og kunder, sier Erichsen.

Omsetning
Bodoni Gruppen AS omsatte i 2016 for 127 millioner kroner. Bergen Grafisk AS og Unigrafisk AS omsatte i 2016 for 30 millioner kroner.