Norsk Industri

Innhold

Bodoni Gruppen overtar Bergen Grafisk

Aktuelt, Grafisk bransjeforening

Publisert

Bodoni Gruppen overtar Bergen Grafisk, og styrker med det Vestlandets største miljø innen grafiske tjenester, digital publisering og markedskommunikasjon

– De to bedriftene passer perfekt til hverandre, og vil gi Bodoni Gruppen større muligheter og sterkere konkurransekraft både på produktsiden og i markedet, sier administrerende direktør i Bodoni, Bjarte J. Hordnes.  

Styrket produksjon
Bodoni Gruppen overtar samtlige aksjer i Bergen Grafisk AS. All industriell produksjon vil bli samlet i bedriftens lokaler på Straume. Tidligere eier av Bergen Grafisk, Thomas F. Erichsen, vil fortsette å arbeide i bedriften.

Unigrafisk AS, som er 100 % eid av Bergen Grafisk, blir også en del av Bodoni Gruppen. Driften i Unigrafisk vil ikke bli berørt.

– Vi arbeider med kvalitetsbevisste kunder i en meget konkurranseutsatt bransje, der teknologi endres og utvikles i høyt tempo. Vi må henge med i utviklingen, og denne transaksjonen vil styrke vår konkurranseevne og ikke minst bidra til å bevare lokale arbeidsplasser i grafisk bransje. Dette er en meget god løsning både for ansatte og kunder, sier Erichsen.

Omsetning
Bodoni Gruppen AS omsatte i 2016 for 127 millioner kroner. Bergen Grafisk AS og Unigrafisk AS omsatte i 2016 for 30 millioner kroner.