Ålgård med på å overta Hatlehols

Publisert

Ålgård Offset Finans AS og tre andre investorer overtar konkursrammede Hatlehols AS og stifter Hatlehols Grafiske AS. Det opplyser det nye selskapet i en pressemelding.

Ifølge daglig leder Thorstein Gjerde har de nye eierne jobbet intenst for å reetablere og videreføre virksomheten gjennom et nytt selskap, skriver Sunnmørsposten.  Det blir trolig normal drift allerede fra neste uke.
Det nye Hatlehols Grafiske eies av Ålgård Offset Finans AS, Lag Invest AS, Norsk Landbrukskjemi AS og Høgeberget AS. Ålgård Offset, som er Norges største produsent av trykksaker, blir en strategisk samarbeidspartner i det nye selskapet. Leif Arne Langøy eier halvparten av aksjene i Lag Invest AS.

Det er ifølge Gjerde foreløpig ikke endelig avklart i detalj hvilke deler av virksomheten som videreføres. Hvor mange av de tidligere medarbeiderne som får tilbud om jobb i det nye selskapet er derfor ikke klart.

– Det er behov for å sikre bedriften kompetanse, men vi vet samtidig at det ikke er rom for like mange ansatte. Av hensyn til den enkelte, samt behovet for å ivareta forholdet til våre kunder, vil vi avklare dette så fort som mulig, sier Gjerde.

Det hele startet i 1933 da Hatlehols ble stiftet for å trykke regionens første avis, Møre Bygdeblad. Etter hvert som historier formidlet på papir ble stadig mer populært, vokste Hatlehols raskt med både trykkere, settere, designere og rådgivere. Den men for noen uker siden ble det klart at bedriften måtte begjære seg konkurs. Nå tar saken en ny vending.