Foredragsholdere

Disse møter du på Designindustrikonferansen 2023

Næringsminister Jan Christian Vestre. Foto: NTB Kommunikasjon / Statsministerens kontor

Foto: NTB Kommunikasjon / Statsministerens kontor

Jan Christian Vestre er en norsk jurist og næringsminister i Jonas Gahr Støres regjering siden 14. oktober 2021. Før han gikk inn i regjering var han administrerende direktør i den norske møbelprodusenten Vestre AS. Vestre er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo. Han ble i 2019 utnevnt til Norges beste vekstskaper i den internasjonale konkurransen «EY Entrepreneur Of The Year», og i 2020 ble han kåret til årets bærekraftsleder av E24. Vestre har tidligere vært styreleder for gjenreisningen av Utøya etter terrorangrepene i Norge 2011 og hatt en rekke politiske verv før dette.

 

Portrett av Arne Hjeltnes

Foto: Espen Sturlason

Konferansier er Arne Hjeltnes er en norsk næringslivsmann, TV-personlighet og forfatter kjent som programleder for Gutta på tur-konseptet med Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang og Arne Brimi, som ble sendt på TV 2 i årene 1994–2002, og igjen fra 2010 og 2017. I 2003 ble han representant for Eksportutvalget for fisk i Hongkong, med virkeområde i Øst-Asia. Etter to år i denne stillingen flyttet han i 2005 til New York som reiselivsutsending for Innovasjon Norge. Hjeltnes var deretter kommunikasjonsdirektør i Marine Harvest 2006–2008. Fra 2008 er han konsernsjef i det skandinaviske digitale kommunikasjonsselskapet Creuna.

 

Portrett av Sascha Peters

Foto: Privat fra LinkedIn

Hon. Prof. Dr. Sascha Peters founded HATUE INNOVATION in 2009. With his expertise, he is one of the most renowned materials and technology experts in Europe. Over the past 20 years Peters has gained extensive experience in various functions as a scientist, innovation consultant and design engineer, which he offers to customers from the automotive, construction and materials industries. He studied mechanical engineering at RWTH Aachen University, product design at Maastricht Academy of Fine Arts and has his ph.d. at the University of Duisburg-Essen. Today he is honorary professor at the HAWK in Hildesheim. He has led research projects and product developments at the Fraunhofer Institute for Production Technology IPT in Aachen and deputy head of Design Zentrum Bremen. Peters is author of various books on sustainable raw materials, smart materials, innovative production techniques and energetic technologies. He is advisory board member of the funding initiative “Zwanzig20 – Partnerschaft für Innovation” commissioned by the German Federal Ministry of Education and Research. From 2015 to 2021, he was member of the jury of the Red Dot Award Product Design.

Portrett av Christian Lodgaard

Foto: Flokk

Christian Lodgaard er Chief Design Officer i Flokk. Ansvaret omfatter design, engineering, merkevarestrategiene og bærekraftsarbeidet på tvers av alle gruppens merkevarer. Christian er utdannet siv.ing. fra University of Glasgow, og har 10 års fartstid i bilindustrien før han begynte med møbler og i Flokk i 2007. Ansvarlig industriutvikling og bærekraftig design har vært en rød tråd gjennom karrieren, og har gjort ham til en ofte brukt paneldeltaker og foredragsholder. Flokk har 40 år med strukturert arbeid med bærekraft og er den ledende europeiske produsenten av kontorstoler med flere brands og fabrikker i flere land.

 

Egil Sundet og Ida Oppen jobber begge i Norsk Industri. Egil er bransjesjef i Norsk Industri både for Designindustrien og Teko bransjeforening, og sitter i styrene for både den europeiske møbel- og interiørindustriforeningen EFIC, og den tilsvarende europeiske foreningen for tekstil-, kles og skoforeningen Euratex, begge i Brussel. Ida har ansvaret for bærekraft og kvalitet i begge bransjeforeningene i Norsk Industri, og sitter i EFICs og EURATEX sine workinggroups på bærekraft, kvalitet og andre relaterte spørsmål. Egil har jobbet i over 20 år for disse bransjene mens Ida startet i 2022. Egil er utdannet samfunnsøkonom fra UiO og Ida naturforvalter fra NMBU. Til sammen har disse den beste oversikten i Norge over kommende lovmessige krav som møbel, interiør, tekstil, sport og motebransjen vil møte fremover.

 

Portrett av Espen Falck Engelstad

Foto: Sveinung Bråthen

Espen Falck Engelstad, er CEO for BRAV Norway AS. BRAV er en stor aktør i sports- og fritidsmarkedet, og eier og styrer noen meget kjente merkevarer internasjonalt og hjemme: Swix, Toko, Lundhags, Ulvang, Helsport og den digitale plattformen Skisporet.no. BRAV selger mer på vinteren enn i sommerhalvåret, og har en klar strategi på bærekraftig utvikling. Produktene til Brav distribueres i mer enn 30 land over hele verden, både gjennom forhandlere og egne kanaler. Engelstad har to mastergrader både fra NTNU og UCL i Belgia, og har tidligere jobbet for bl.a. Jordan, REC og Norrøna før han startet i BRAV for tre år siden.

 

Portrett av Håkon Haugli

Foto: Astrid Waller

Håkon Haugli, er adm. direktør for Innovasjon Norge. Håkon er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo. Han har ledet Abelia fra 2014 og tidligere har han hatt lederstillinger i forsikringsselskapet Gjensidige og jobbet i ISCO Group og McKinsey. Haugli har vært styremedlem i Lånekassen og Center for Service Innovation (CSI) ved Norges Handelshøyskole. Han sitter i SINTEFs råd og HelseOmsorg21-rådet, og er medlem av Stortingets EOS-utvalg. Med en allsidig bakgrunn fra næringsliv, politikk og organisasjonsliv jobber han nå for videreutvikle Innovasjon Norge til å bli et enda mer effektivt virkemiddel for verdiskaping. Innovasjon Norge mottok i 2021 hele 7 mrd kr årlig over statsbudsjettet og eies av Nærings- og fiskeridepartementet (51 %) og fylkeskommunene (49 %). Alle bevilgninger skal bidra til flere gode gründere, vekstkraftige bedrifter og innovative næringsmiljøer. Innovasjon Norge har 750 ansatte fordelt på kontorer i alle landets fylker og over 20 land.

 

Portrett av Siv Elise Seland

Foto: Woodling AS

Siv Elise Seland er daglig leder for Woodling AS. Woodling er et norsk klesmerke med base på Jæren i Rogaland med referanser til norske tradisjoner, høy kvalitet og et tidløst skandinavisk design. Siv Elise Seland har designutdannelse fra TEKO Center DK og Master of Arts fra Marangoni i Milano, og har designet iiS Woodling kolleksjonene siden 2006 og to ganger blitt nominert til designprisen Nåløyet. Woodling distribueres til motebutikker over hele landet og i tillegg via eget utsalg og nettbutikk, og nå er de på vei ut også. For 2 år siden investerte de stort i produksjon og har nå fire toppmoderne 3D-strikkemaskiner på Jæren.

 

 

 

Portrett av Steinar Gulaker

Steinar Gulaker. Foto: Norsk Industri

Steinar Gulaker er adm. direktør for Haugstad Møbel AS, som er en stolt møbelprodusent på Jæren! Haugstad Møbel har levert høykvalitets møbler siden 1946. Nå har de investert i en helt ny fabrikk på Jæren, som kanskje er av Europas mest moderne platemøbel. De er prosjektleverandør av kjøkken, kontorinnredninger, skole & barnehagemøbler, offshore innredninger, lugarer mv. Steinar Gulaker har mesterbrev og svennebrev som møbelsnekker, og før han startet hos Haugstad Møbel i 2015 har han flere år bak seg i trevareindustrien med dører og vinduer spesielt. Gulaker er også aktiv i mange styrer i bransjen og engasjert i utdanning av ungdom.

 

Portress av Bjørn Aage Haugen

Foto: Norsk Industri

Bjørn Aage Haugen er adm. direktør og medeier i Innvik AS, som også inkluderer Zacco of Norway mm.. Bjørn Aage er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og vært adm dir siden 2010. Bjørn Aage har i tillegg flere styreverv i andre bedrifter og er styreleder i Teko bransjeforening i Norsk Industri. Innvik er en av de ledende produsenter av høykvalitets møbeltekstiler i Skandinavia. De fokuserer på produktutvikling, kvalitet og logistikk. Innvik samarbeider med danske Kvadrat og nær 80 % av produksjonen eksporteres. De har mottatt Merket for God Design fem ganger. Innvik har bygget så å si en helt ny tekstilfabrikk med ny teknologi i Innvik i løpet av det siste året, og skal bli karbonnøytrale.

 

Portrett av Kathrine Myhre

Foto: Beate Willumsen

Kathrine Myhre, er direktør i Patentstyret fra 2021. Hun har i tillegg det viktige vervet som nestleder i Nasjonalt eksportråd. Kathrine er utdannet statsviter både fra University of Reading, Storbritannia og UiO. Hun var også studentpolitiker og leder av Studentparlamentet ved UiO (1993). Hun har tidligere arbeidet som Innovasjonsdirektør ved UiOs TTO-kontor Birkeland Innovasjon i (2004 til 2009) (dagens Inven2), og ved forsknings- og næringsparken, IT Fornebu. Hun etablerte i 2009 helseklyngen Norway Health Tech som en ideell medlemsorganisasjon, med fokus på innovasjon, næringsutvikling og internasjonal skalering av helseselskaper. Klyngen er den største helseklyngen i Norge og har NCE-status og Gold Label. Hun initierte og ble styreleder i Norges første helseinkubator, Aleap, fra 2016 til 2020, og ble tildelt HIMSS Future50 European Achievement Award i 2019.

 

Portrett av Anne Kristine Rugland Thulin

Foto: Figgjo

Anne Kristine Rugland Thulin er administrerende direktør for porselensfabrikken Figgjo AS, utenfor Sandnes. Hun har hatt stillingen i snart 7 år, og er i tillegg styregrossist med oppgaver for en rekke bedrifter i Rogaland og litt utenfor. Figgjo AS er den siste fullskala porselensfabrikken i Norden som i hovedsak selger til Horeca-markedet. Figgjo er en miljøbevisst bedrift som lar lite gå til spille. Anne Kristine er utdannet siviløkonom og litt til, og sitter også i styret i bransjeforeningen Designindustrien i Norsk Industri.

 

 

Portrett av Nils Hult

Foto: Nils Hult

Administrerende direktør Nils G. Hult leder Madshus på Biri, som er en av de største skiprodusentene i verden og en av de mest kjente merkevarene Norge har. Madshus ski og utstyr har vunnet en rekke gull i de store mesterskapene. Nils Hult har jobbet i Madshus siden 1999 og som administrerende direktør siden 2009. Han er en erfaren daglig leder med en demonstrert evne til å jobbe i den tøffe sportsindustrien. Nils er utdannet innen marketing, retail og salg mv. og har en BBA in Economics fra Högskolan i Falun/Borlänge. Nils sitter i styret i Norsk Industri Designindustrien.

 

 

Portrett av Thomas Frodahl

Foto: Røros Tweed AS

Thomas Frodahl er en Kreativ Direktør for Røros Tweed AS som gjennom tett samarbeid med Skandinavias ledende designere og tekstilkunstnere har gjort pledd fra Røros Tweed til ett velrenommerte kvalitetsprodukt. I 2022 vant Røros Tweed Norsk Industris Eksportpris, etter en meget god eksportvekst. Frodahl har utdannelse fra École supérieure des arts et techniques og siden 1998 jobbet med design innkjøp og produksjon av tekstil og mote. Han har holdt ulike ledene stillinger for bl.a. Høyer Gruppen, Moods of Norway, H&M, Bestseller og Voice ASA.og er styremedlem i Norwegian Fashion & Textile Initative`s Advisory Committee.

 

Kåre Elnan, er CCO og Partner i Prognosesenteret. Han har vært partner siden 1990 og er utdannet siviløkonomm fra Universitetet i Linkøping. Prognosesenteret er et frittstående markedsanalyseforetak som har spesialisert sine tjenester til å omhandle markedsproblematikk knyttet til de europeiske bygge-, anleggs- og eiendomsmarkedene. De har over en rekke år laget Møbelanalysen i samarbeid med Designindustriens bransjeforening.

 

Portrett av Guri Brennhovd

Foto: Ekornes

Guri Brennhovd er SVP Commercial Nordic for Ekornes, med ansvar for det nordiske markedet. Guri er utdannet fra Norges markedshøyskole og har jobbet for elektronikkbransjen i mange år i Elektrolux, Samsung og siste som landsjef i norske Wilfa før hun begynte hos Ekornes i 2022. Ekornes er et av de største møbelprodusentene i Nord Europa hvor 5 av 10 fabrikker i Norge og selger under merkevarene Stressless, IMG og Svane. Stressless er kanskje det mest kjente møbel brandet i verden og Ekornes har salgskontorer i 19 land og selger til om lag 50 markeder rundt i hele verden.