Yrkesfaglig kompetanse på tysk vis

Publisert

Norsk-Tysk Handelskammer arrangerte studietur i april til Augsburg i Tyskland. Hovedtema var yrkesfaglig kompetanse med spesielt fokus på den "Duale Ausbildung" som modellen heter på tysk.

Fra Utdanningssenteret på KUKA: På bildet er Karl Gunnar Kristiansen (til venstre), Liv Christiansen, Fellesforbundet og Tone Belsby omgitt av to lærlinger i Mekatronikkfaget som var meget fornøyd med å være lærling i KUKA. Foto: Norsk Industri.

26 deltakere fra ulike organisasjoner deltok, og det ble blant annet besøk til KUKA ROBOTICS som regnes som en av de ledende produsentene av industriroboter.

- Det var imponerende å se robotproduksjonen. Som en del av utdanningstilbudet har bedriften også et eget utdanningssenter, og vi fikk en innføring i hvordan de organiserer opplæringen, forteller Tone Belsby i Norsk Industri.

- Elevene og studentene lærer både teori og praksis med støtte fra erfarne medarbeidere. Når vi til høste skal i gang med nye læreplaner, var det spesielt interessant å se hvordan de har integrert en modul med digitalisering i opplæringen slik at elever og studenter står bedre rustet til en karriere innen Industri 4.0, uttaler Tone Belsby.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!