Milliardavtale sikret rett før jul

Publisert

Leirvik har i dag signert en hensiktsmelding (LOI) sammen med Aker Solutions (AKSO) for leveranse av en boligmodul og et helikopterdekk til Hugin A (tidligere NOA) samt et nødkvarter og helikopterdekk til Hugin B. (tidligere Frøy) i Yggdrasil området.

Leirvik tildelt milliardavtale på Yggdrasil. Foto: Illustrasjon: Aker BP

Leirvik har signert en intensjonsavtale(LOI) sammen med Aker Solutions (AKSO) for leveranse av en boligmodul og et helikopterdekk til Hugin A (tidligere NOA) samt et nødkvarter og helikopterdekk til Hugin B. (tidligere Frøy) i Yggdrasil området.

Leirvik AS skal utføre arbeidet med prosjektering, innkjøp, bygging og testing ved verftet på Stord. Den totale kontraktsverdien er på cirka 1,1 milliarder kroner, skriver Leirvik i en pressemelding. 

 – Det er veldig hyggelig å registrere at Leirvik, som er ledende på bygging av boligmoduler og helikopterdekk, har landet denne avtalen og med dette sikrer god aktivitet fremover ved verftet og i organisasjonen, sier Runar Rugtvedt, Bransjesjef i Norsk industri Olje & Gass.

Boligkvarteret består av et 7 etasjers offshorehotell med et totalt areal på 2900 m², med kapasitet på 60 senger, rekreasjonsområder, kontorer, garderober, helikopterdekk og andre tekniske fasiliteter. Hugin A er planlagt å være periodisk ubemannet etter noen få år i drift og Hugin B vil under normalt drift være ubemannet.

I tillegg til andre pågående store prosjekter som Jotun A oppgradering for Rosenberg/Vår Energi i Stavanger og kontrakten på levering av Jackdaw boligmodul og helikopterdekk til Aker Solutions/Shell UK, sikrer denne kontrakten også nylig inngåtte investeringer i 80 nye medarbeidere sammen med ny og moderne maskinpark.

> Les mer om Leirvik her