100 deltok på dialogmøte om 3D-printing og digitale lagre

Publisert

Fra scenen under dialogmøte om3D-printing og digitale lagre.

Fra venstre: Martin Lindbäck, Siemens Energy, Trine Boyer, Vår Energi, Brede Lærum, Equinor, Carlo De Bernardi, ConocoPhillps, Stian Gurrik, DNV, Bjarte Oliver Hvidsten, Aibel, Kristian Stapnes, NorSea og Edwige Ravry, TotalEnergies var på scenen under dialogmøte om 3D-printing og digitale lagre. Foto: Stian Danielsen, Offshore Norge

Norsk Industri og Offshore Norge inviterte 14. mars til dialogmøte om fremtidens forsyningskjeder i energisektoren hos Vår Energi i Stavanger.

Hensikten var å koble operatørselskapene med leverandørindustrien for å diskutere hvordan fremtidens forsyningskjede kan formes og hva som må til for å etablere gode leveransenettverk hvor 3D printing og AM (additive manufacturing) aktivt tas i bruk. 

Fire operatører, Equinor, TotalEnergies, Vår Energi og ConocoPhillips og de fire leverandørene Norsea, Siemens Energy, Aibel og DNV, fortalte hvordan de arbeider med 3D-printing, AM og digitale lagre.  

 – Et meget spennende møte der vi får en viktig diskusjon mellom operatørselskapene og leverandørindustrien. Det er mye i vente for utviklingen av 3D-printing og digital lagre, og vi er kommet mye lenger enn det folk er klar over, sier bransjesjef Runar Rugtvedt i Norsk Industri Olje & Gass. 

Visjonen til prosjektet som jobber med 3D-printing og digitale lagre er at digitale varelager og produksjon på forespørsel er etablert som en operativ og bærekraftig standardløsning på norsk sokkel. 

> Les hele saken hos Offshore Norge her (offshorenorge.no)