Ny daglig leder i NORWEP

Publisert

Ann Christin Andersen

Ann Christin Andersen, daglig leder i NORWEP fra 1. september 2023. Foto: NORWEP

Ann Christin Andersen tar 1. september 2023 over som daglig leder i NORWEP.

Norwegian Energy Partners (NORWEP) er energibransjens eksportorgan og har over tid vært en sterk bidragsyter til internasjonalisering av leverandørindustrien til olje, gass, havvind, vannkraft mm.

Ann Christin Andersen tar nå over lederjobben etter Sjur Bratland. Andersen har solid ledererfaring fra industribedrifter både nasjonalt og internasjonalt.

– Jeg er imponert over det fantastiske ekspert-laget i NORWEP og alt de klarer å utrette for små og store energibedrifter i Norge. Gjennom NORWEP får bedriftene nødvendig innsikt om relevante markeder, enklere tilgang til kunder og samarbeidspartene og nødvendig innsikt i konkrete forretningsmuligheter. Norske energiløsninger bidrar til bærekraftig energi, sier Ann Christin Andersen.

Store, globale muligheter

I følge NORWEP vil den raskt økende interessen for havvind og den norske leverandørindustriens forankring i sterk kompetanse fra offshore-industrien bidra til å skape en industri som kan selge norsk teknologi til den globale havvindindustrien for nærmere 140 milliarder kroner allerede i 2030. Det vil være mer enn fem ganger den norske industriens salg til havvind internasjonalt i 2021 på 25 milliarder kroner (kilde: NORWEP Global Offshore Wind Annual market report 2023).

– Jeg er svært fornøyd med at en rutinert industrileder med bred energi- og teknologierfaring tar over roret etter Sjur Bratland. Sjur har gjort en fremragende innsats for å utvikle NORWEP til å gi energibedriftene i Norge den drahjelpen de trenger inn i internasjonale markeder. Nå blir det Ann Christin Andersen som skal ta over stafettpinnen for å bistå i overgangen til fornybar teknologi, og bidra til regjeringens mål om økt eksport, sier Liv Runi Syvertsen, konserndirektør i Aibel og styreleder i NORWEP.

Norsk Industri er medstifter av og aktiv bidragsyter til NORWEP, og er godt kjent med den nye lederen i Norwep.

– Vi har i over år hatt Ann Christin inne som aktiv, erfaren og kunnskapsrik tillitsvalgt i ulike industriposisjoner og prosjekter. Vi er overbevist om at hun vil være en god leder for NORWEP i en spennende tid fremover, sier direktør Knut E. Sunde.

Også hos LO ser man spennende fremtidsperspektiver i lederskiftet.

– LO ser lederskiftet i NORWEP som en trygg veksling. Organisasjonen får nyte godt av Ann Christin Andersens brede kompetanse i en fase hvor mulighetene for eksport er svært store for leverandørindustrien vår. Vi har samarbeidet godt og ser frem til å fortsette det avgjørende arbeidet for å fremme norsk teknologi, sier Are Tomasgaard, LO-sekretær og en av stifterne av NORWEP.