Laerdal Medical vant Eksportprisen

Publisert

Laerdal Medical vant Eksportprisen under Eksportkonferansen 2023.

Fra høyre: Håkon Haugli adm. dir. i Innovasjon Norge, Alf-Christian Dybdahl CEO i Laerdal Medical, næringsminister Jan Christian Vestre, Magnus Eikens CCO i Econnect Energy, Miriam Emilie Wennberg CFO i Econnect Energy og Tone Lunde Bakker adm. dir. i Eksfin. Foto: Kilian Munch

Av 70 bedrifter var det Laerdal Medical som nådde helt til topps i konkurransen om årets Eksportpris, foran de andre finalistene GE Healthcare og Nexans Norway.

Prisen ble delt ut av næringsminister Jan Christian Vestre på årets Eksportkonferanse 14. mars, i regi av Eksfin og Innovasjon Norge. Vinneren Laerdal Medical skaper produkter og treningsopplegg som gjør helsepersonell trygge i jobben sin, for eksempel når det skal øves på hjerte- og lungeredning. Bedriften hevder seg i et stort internasjonalt marked gjennom kontinuerlig innovasjon. Bedriften utvikler og produserer livreddende opplæringsutstyr som brukes i opplæring av fremtidig og aktivt helsepersonell fra Stavanger.

Laerdal Medical er nominert fordi selskapet satte Norge på verdenskartet med sin livredderdukke, og fremdeles jobber innovativt for å bidra til å redde liv, ifølge juryen. Vår administrerende direktør er imponert over medlemsbedriftene på pallen.

– Vi gratulerer Laerdal Medical som vinner av Eksportprisen. Eksportindustrien står sterkt med tre solide kandidater i finalen. Gratulerer også til de to andre bedriftene i finalen, Nexans og GE Healthcare. Dette er tre av våre beste eksportbedrifter, sier Stein Lier-Hansen, administrerende direktør i Norsk Industri.

Juryen besto av:

  • Alexandra Bech-Gjørv, administrerende direktør i Sintef
  • Per A. Sørlie, administrerende direktør i Borregaard
  • Kathrine Myhre, administrerende direktør i Patentstyret
  • Per Niederbach, direktør for Divisjon eksport og Invest in, Innovasjon Norge
  • Tone Lunde Bakker, administrerende direktør i Eksfin.

> Les mer om årets Eksportpris her