Konsernsjef i IKM Gruppen Ståle Kyllingstad ny styreleder i Norsk Industri

Publisert

Ståle Kyllingstad i IKM Gruppen ble valgt til ny styreleder i Norsk Industri på generalforsamlingen 4. mai 2021. Foto: Norsk Industri.

På generalforsamlingen 4. mai ble Ståle Kyllingstad, konsernsjef i IKM Gruppen valgt inn som ny styreleder i Norsk Industri. Han overtar etter Helge Aasen fra Elkem som har hatt vervet siden 2017.

Kyllingstad er utdannet petroleumsingeniør, og er grunnlegger, eier og konsernsjef i IKM, som han startet opp i 1989. Han har dermed lang erfaring fra norsk næringsliv.

– Vi er svært glade for at Ståle har takket ja til vervet som styreleder i Norsk Industri. Ikke bare har han lang og god erfaring, han er også veldig engasjert i alt han driver med og er ikke redd for å si hva han mener. Dette ser vi fram til, sier administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri.

Kyllingstad har lenge vært engasjert som tillitsvalgt i Norsk Industri. Han har blant annet vært styreleder i bransjeforeningen Norsk Industri Olje & Gass i til sammen seks år. Nå inntar han det høyeste vervet.

– Jeg er veldig glad for å få tilliten som styreleder. Det er spennende tider i norsk industri, for eksempel når det gjelder satsing på fornybar energi og karbonfangst og -lagring. Industrien spiller en avgjørende rolle i å nå klimamålene våre, den rollen må vi være oss bevisst. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet, sier Kyllingstad.

Stein Lier-Hansen retter en stor takk til avtroppende styreleder Helge Aasen.

– Jeg vil takke Helge for innsatsen gjennom hans år som styreleder. Vi setter stor pris på det arbeidet han har lagt ned og det engasjementet han har vist.