-
Statsbudsjettet 2020: Positive justeringar av kompetansepolitikken
Statsbudsjettet inneheld fleire gode tiltak som vil bidra til å sikre tilgangen på kompetanse for industrien.
-
Lavere formuesskatt på arbeidende kapital
STATSBUDSJETTET: I forslag for statsbudsjett for 2021 økes aksjerabatten fra 35 til 45 prosent, noe som reduserer skatten på arbeidende kapital med 1,4 milliarder kroner fra 2020 til 2021. Dette har vært en prioritert sak for Norsk Industri.
-
Statsbudsjettet 2024: Raskere oppfølging av Energikommisjonen
Vi trenger ny kraft raskt, som Energikommisjonen påpekte. Det er derfor positivt med 80 nye stillinger til NVE og Olje- og energidepartementet for å få fart på konsesjonsprosesser på kraftlinjer og kraftproduksjon. 15 mill. kroner går til oppfølging av styringsmekanismen for forsyningssikkerhet for kraft, økt saksbehandlingskapasitet i departementet og RME.
-
Statsbudsjettet 2020: Foreslår økt bruk av doble virkemidler for kvotepliktige bedrifter
Finansdepartementet har også neste år foreslått en økning av antall kvotepliktige bedrifter som får doble virkemidler på CO2-utslippene. Dette til tross for Stortingets enstemmige merknad fra klimaforliket i 2012.
-
Statsbudsjettet 2024: Vil ha like vilkår for avfallsforbrenning
Norsk Industri mener at klimagassutslipp fra kvotepliktig og ikke-kvotepliktig avfallsforbrenning må prises likt.
-
Regjeringen foreslår 100 millioner kroner til hydrogensatsing
STATSBUDSJETTET: Ren hydrogen, produsert fra elektrisitet eller naturgass med karbonfangst og lagring vil kunne være en av de viktigste elementene til å nå de globale klimamålene. Det er viktig og bra at Regjeringen har offensiv satsing på dette området.
-
Garantert fortjeneste Industrioverenskomsten – VO delen per 1. april 2025
Industrioverenskomsten VO-delen § 3.2 regulerer garantert fortjeneste. Bestemmelsen innebærer at arbeidstakerens lønnsforhold skal kontrolleres to ganger årlig på grunnlag av henholdsvis NHOs beregnede årsgjennomsnitt og utviklingen i SSBs lønnsinntekts for industrien første og andre kvartal.
-
Nedkjøringsavtaler
Hovedavtalen åpner for at bedriftsledelsen og de tillitsvalgte i god tid før tariffavtalens utløp kan inngå en "nedkjøringsavtale". Avtalen skal regulere forhold som er knyttet til driftens avslutning og gjenopptakelse på teknisk og vernemessig forsvarlig måte, samt arbeid som er nødvendig for å avverge fare for liv og helse eller betydelig materiell skade.
-
Hva er frontfaget?
Frontfaget forhandles før de øvrige overenskomstene innen både privat og offentlig sektor.
-
Nå er disse justeringsforhandlingene gjennomført
På denne siden finner du oversikt over hvilke justeringsforhandlinger som er gjennomført.